Vrtići, vjeronauka, politika
0
Komunistička matrica drugarice Arzije
Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pjesmica - prejakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))))))))))
Ako tako nastavite pisati o Arziji postat ce popularnija od \"DEDA MRAZA\" A sta onda??????????????
ARZIJA TARZIJA
@gost Upravo se s tim i pokazuje PRAVO LICE DEMOKRATIJE. Pravo samo jedne nacije, jedne religije, jednog jezika, itd. (Usput, u Svedskoj se racuna da ima vise od 10% useljenika)(ispod jednog miliona od 9). Demokratija je moguca samo KADA jedan narod protjera sve druge sa svoje teritorije. Primjer: zapadna Evropa.USA, Izrael, Australija, Novi Zeland. i kada se OSTATCIMA progonjenih naroda \"omoguce\" \"demokratska\" prava. Tu praksu su na Balkanu najbolje srbi praktikovali, a drugi se samo djelomicno mogu ugledati na njih. Dakle TI SI SAM poitvrdio da je Bosna kao DEMOKRATSKA zemlja NEMOGUCA, jer bi MORALA biti jednonacionalna. Ili OZIVJETI demokratsku propagandu o \"multikulturalnosti\" \"multireligioznosti\", \"multinacionalnosti\", ali JEDNOM DEMOSU. Ali na vasu veliku zalost, takvo sto NE POSTOJI nigdje, a pogotovo NE NA TZV. DEMOKRATSKOM ZAPADU.
ali u bih ljudi su fakat ne obrazovani...pa kako uopste poredite svedsku i bih? bih je sastavljena od tri konstitutivna naroda a svedrska samo od jednog??...svasta..u svedskoj nemiri zdravo:)
@pazi (papane seljacki) To oni nazivaju TRADICIJA. (Pa prema tome NEMA religije u vrticima). Sveta Lucija, Bozic i Uskrst se OBAVEZNO obiljezavaju i u komunalnim a pogoto u crkvenim vrticima. Takodjer i u skolama. Samo sto je to za njih TRADICIJA, pa prema tome NIGDJE nema religiznog odgoja samo TRADICIJA..Na primjer, na kraju zavrsene skolske godine se po TRADICIJI ide u crkvu... I mnogi se uvrijede kada se nadju ucenici KOJI TO ODBIJAJU. A sad ti meni, pazi papane seljacki, reci KOJI TO K. AKO NIJE RELIGIJA ?
Za mrzitelje VJERONAUKE u sarajevskim vrticima, koji se pozivaju na zapad na kojem NAVODNO nema vjeronauke u vrticima evo primjer KAKO TOGA NEMA (vjeronauke) Svedskoj. Prevo se vjerski POJMOVI kao bozic, sveta Lucija i uskrst PROGLASE tradicijom, pa se kao TRADICIJA odrzavaju u vrticima i skolama. Tko ne zna sta je sveta Lucija (za svedjane) evo malo pojasnjenja. Sveta Lucija je paznik koji je nastao u cast jedne mlade rimljanke koja je odbila da se uda, i izabrala je NEBESKOG vjerenika (Isusa), zbog cega je spaljena na lomaci, od strane rimljana. U Svedskoj je to uz bozic NAJVAZNIJI praznik (religiozni ili tradicionalni ?). Curica (u vrticu ili skoli), koja bude izabrana da tumaci Luciju ima na glavi jedan obruc sa utaknutim upaljenim svjecama, a povorka koja ide iza (curice i djecaci) imaju visoke siljate bjele kape. Svi su u dugackim bjelim haljinama. Ta povorka se odrzava u crkvama, ali i skolama i preduzecima. U povorci ucestvuju sva djeca bez obzira na njihovu religiju.
kad bi u Bosni otvorili obdanista gdje djeca mogu uciti vjeronauku ,i da to bude besplatno kao npr. u SVedskoj gdje su obdansita besplatna koja su pri crkvi, svi bi bosanci poletjeli da daju djecu u to obdaniste jer je naravno besplatno...kaosto je i vecina zena, djevojaka za vrijeme i poslije rata se pokrila da bi dobili kolko se sjecam 200 maraka..je tad bilo....za cas postanes vjernik...!!!!
@pazi (papane seljacki) Sta radi sa-x. Brise moje komentare. A meni uvodi ZABRANU pristupa sa-x. Kada im posaljem e-mail sa pitanjem ZASTO to rade, dobijam odgovor, da mi se zabranjuje pristup sa-x ZBOG VRIJEDJANJA REDAKCIJE, i na trazenje MNOGOBROJNIH CITALACA....
@pazi (papane moj seljacki). Gdje ja napisah da VOLIM demokratiju ? To sto vi u tzv Bosni (ja ZNAM da je vise nema) imate JESTE 100 % DEMOKRATIJA, bas ko i na zapadu, papane moj seljacki. Ja NIGDJE ne napisah, pazi papane seljacki, da je u Bosni dobro. Ja napisah da Bosne NEMA.... Upravo zahvaljujuci i takvim, pazi papane seljacki, OBOZAVAOCIMA laznog Svetog Nikole, alias Djeda Mraza. Evo ti primjer: Prije mjesec dana sa-x objavljuje vijest, pazi papane seljacki, ovu: Djeda Mraz postao drzavljanin Kanade. Ja im saljem ispravku i kazem sljedece: Kanada je dvije sedmice prije toga NELEGALNO i protiv medjunarodnih propisa prosirila svoje terotorijalne vode i na sjeverno more. Dvije sedmice poslije ministar za USELJAVANJE izjavljuje da je Kanada \"primila\" u drzavljanstvo Santa Clausa (a ne Djeda Mraza kako sa-x pise). Dakle sa-x KRIJE pravu vijest o OKUPACIJI medjunarodnih voda i nasilnom dodjeljivanju \"drzavljanstva\" Santa Clausu, a objavljuje LAZNU vijest o Djeda Mrazu.
nabio vam konj marke dorat vasu drugaricu Arziju!
pazi@ TI stvarno glupetas jer neznas sta za bosnu znaci Dijaspora. Financijski i naravno politicki(istorija Hrvatske i Srbije je to potvrdila) je vazna jaka i kvalitetna Dijaspora.
pa sta radis u Svedskoj i odvratnom zapadu tolike godine, evo 13 vec godina... sto se ne vratis u demokratsko i napredno Sarajevo... puni ste suplje price, kako nigdje ne valja, kako je sve odvratno, samo Bosna je dobra, u Bosni je sve za pet, u Bosni se zivi najbolje... a drzite se Svedske k`o pijan plota... ako ste ugrozeni tamo, siroko vam saraj polje... kome vi vise prodajete suplju, patrioti na baterije, iz daljine... hajte u Bosnu pa zivite u tom bosanskom blagostanju, i budite patriote i vjernici i sta sve ne, na licu mjesta
@pazi (seljacki moj papane) Prvo moj nick znaci Enko iz 27 Slavne brdske brigade, koji je proveo CIJELI RAT u njoj (Bosni i brigadi). U Svedsku sam dospio 1996 u maju, jer mi je postalo jasno da BOSNE i HERCEGOVINE poslije Dejtonskog sporazuma NEMA. Drugo za ljubitelje\" demokratskog zapada. To sto vi pod utiskom propagande mislite o ZAPADU, mozete macku o rep okaciti, jer ZAPAD uopce nije takav kakvim ga vi njegovi ljubitelji vidite. Ako vam nista drugo ne moze otvoriti oci onda se upitajte zasto zapad podrzava teroristicku organizaciju IZRAEL u vrsenju GENOCIDA nad palestincima i to 60 godina UPORNIO bez popustanja.
Vi sarajlije ste trenutno najveći fašisto-nacionalisti u BiH, a sve ste to umotali u vjerski aranžman!