BiH
0

Komšić primio u posjet novog ambasadora Irana u BiH

FENA
Željko Komšić (Foto: Fotoservis)
Željko Komšić (Foto: Fotoservis)
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Gholamreza Yousefija.

Bilateralni odnosi su ocijenjeni veoma dobrim i prijateljskim, ali je istaknuta potreba za bitnim unapređenjem ekonomske saradnje.

Ambasador Yousefi je naglasio opredjeljenje svoje zemlje za daljim razvojem odnosa dviju država istaknuvši kako je u cilju unapređenja ekonomske saradnje sa BiH, Islamska Republika Iran nedavno izdvojila kreditnu liniju od 150 miliona eura za zajedničke projekte, o čemu se bh. strana još uvijek nije očitovala. Izrazio je nadu i potrebu za konkretnom ekonomskom saradnjom.

Ovom prilikom informisao je člana Predsjedništva BiH Komšića i o razvoju nuklearnog programa u Iranu za civilne potrebe ove zemlje.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je zadovoljstvo zbog interesa iranske strane za unapređenjem ekonomskih odnosa, naglasivši da će doprinijeti da se na konkretne prijedloge iranske strane za proširenjem ekonomske saradnje daju čim prije pozitivni odgovori. Ovom prilikom je zahvalio na sveukupnoj pomoći, razumijevanju i prijateljskom stavu koji Iran pokazuje prema Bosni i Hercegovini, saopćio je Komšićev Ured.

Novoimenovanom ambasadoru Irana član Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio uspješnu misiju u našoj zemlji.