{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Predsjedništvo DF-a će razmatrati ponudu Dragana Čovića

F
FENA
26.3.2015. u 17:49
181
89
Komšić: Predsjedništvo DF-a će razmatrati ponudu Dragana Čovića
181
Komšić: Predsjedništvo DF-a će razmatrati ponudu Dragana Čovića
Foto: FENA
Sjednica Predsjedništva Demokratske fronte (DF) počela je danas u 17 sati u Sarajevu.
Predsjednik DF-a Željko Komšić rekao je novinarima prije početka sjednice da će Predsjedništvo razmatrati ponudu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića koju mu je danas prenio zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Prema ovoj ponudi, kako je naveo Komšić, HDZBiH je spreman prihvatiti da DF zadrži Slavka Matanovića kao kandidata za ministra iz reda Hrvata u Vijeću ministra BiH pod uslovom da se Milan Mandilović u Vladi FBiH izjasni kao kandidat iz reda Ostalih.

Komšić je ustvrdio da postoji i obrnuta mogućnost a to je da DF promijeni kandidata za Vijeće ministara, a da zadrži sve srpske pozicije u Vladi FBiH.

Istakao je da je krajnje vrijeme da Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH budu formirani. Dodaje, međutim, da Vijeće ministara do narednog utorka ne može biti formirano iz tehničkih razloga, dok za Vladu FBiH postoji mogućnost.

Komšić je rekao da je najvažnije u ovom trenutku da bude postignut kompromis, jer "ovo već postaje politički degutantna situacija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: