{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćen Čovićev prijedlog: DF zadržava Matanovića, Mandilović se izjasnio kao Ostali

26.3.2015. u 20:24
179
171
Prihvaćen Čovićev prijedlog: DF zadržava Matanovića, Mandilović se izjasnio kao Ostali
179
 
Predsjedništvo Demokratske fronte prihvatilo je večeras ponudu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića prema kojoj će DF zadržati Slavka Matanovića kao kandidata za ministra u Vijeću ministara iz reda hrvatskog naroda, dok će HDZ predložiti drugog kandidata.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako nam je potvrđeno iz ove stranke, DF će tako odustati od jednog srpskog ministra u Vladi FBiH.

Željko Komšić je na konferenciji za medije, koju je uživo prenosila TV1, kazao da se Milan Mandilović, kandidat ove stranke za ministra rada i socijalne politike u Vladi FBiH, izjasnio kao pripadnik Ostalih.

"Predsjedništvo DF-a je donijelo odluku da ostaje kod svih svojih kandidata za ministre i zamjenike. Milanu Mandiloviću je ostavljeno da se on sam izjasni kako će se nacionalno opredijeliti, a njegovo opredjeljenje je da je iz reda Ostalih. Treći zaključak je da se isti dan i isti sat izvrši formiranje Vlade federacije BiH i Vijeća ministara BiH i bez toga nećemo glasati za Vladu FBiH", rekao je Komšić.

On je dodao da HDZ DF predstavlja kao bošnjačku stranku, ali da je riječ o stranki koja će kandidate za ministre i zamjenike imati iz sva tri naroda, plus iz reda Ostalih "što je velika politička stvar".

Reuf Bajrović, kandidat DF-a za federalnog ministra energije, industrije i rudarstva, također je naglasio važnost da se sjednice na kojima će biti potvrđeno Vijeće ministara, kao i Vlada FBiH zakažu istog dana i istog sata.

"Svi kandidati DF-a ostaju na prvobitnim pozicijama", rekao je on.

Čovićeva ponuda podrazumijevala je da DF zadrži Matanovića kao kandidata za ministra iz reda Hrvata u Vijeću ministra BiH pod uslovom da se Milan Mandilović u Vladi FBiH izjasni kao kandidat iz reda Ostalih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: