Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Božidare samo na znanje u vezi datuma početka antifašističke borbe, PRAVI DATUM JE 22.06.1941. i to s početkom u Hrvatskoj. http://www.vjesnik.hr/pdf/2000%5C06%5C21%5C03A3.PDF U šumi Brezovica kraj Siska, 22. lipnja 1941. godine sedamdesetak je hrabrih ljudi pod vodstvom Vlade Janjića Cape i Marijana Cvetkovića, obojice Hrvata i istaknutih članova komunističkog pokreta u Sisku, povelo Hrvatsku i hrvatski narod na stranu antifašističke koalicije i onih snaga koje su tijekom Drugog svjetskog rata udarile temelje novog svjetskog demokratskog poretka / No, unatoč nesumnjivom političkom utjecaju pojedinih sudionika tog povijesnog događaja taj datum nije za postojanja socijalistièke Jugoslavije priznat kao početak antifašističke borbe u Hrvatskoj: tek je državnim osamostaljenjem povijesna nepravda ispravljena.... http://www.vjesnik.hr/pdf/2000%5C06%5C21%5C03A3.PDF
To je dan kada su Srbi digli ustanak protiv svoji zlo-suseda koljaca genocidnih koji su se nevidjenim zlocinstvom i mrznjom ustremili na svoje susede. Tako je bilo slicno i 1991 ad asu OPET sinovi fasisticki ansrnuli na Srbe. Isto je bilo malo dalje u Srb gde su i u hravtskoj Srbi se digli protiv fasizma/mnacizma tj.Ustasa i njihovih sponzora Hitlerovaca.Zato je komsic sam samcat an tom jubileju jer Komsicevi hrvati i muslimani nemaju veze s tim jer su oni (njihovi preci)bili na drugoj strani tj.agresorskoj-nacistickoj-fasistickoj.