Komentari (206)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo na Grabovici ili svugdje gdje su počinili i nad drugim civilima.... Svi treba da priznaju da su njihovi pripadnici činili zločine i stidite se na žalost mora cijeli narod zbog degenerika
Sefer i Alispago su morali znati sta im svaki vojnik radi u svakom momentu. Nikakve potrebe, ni strateške šeme nije bilo za odobrenje zlocina. Sefer mi je sumnjiv igrac u svemu, ne sporim ulogu u ratu, ali vise je bazirao snage na hvo, nego na tzv. vrs. Zbog cega i zasto???
@snap....Po čijem nalogu je Sefer umalo porazio hvo i izasao sa snagama na more, da je svjet dopustio??? Za hvo mu odajem priznanje, ali protiv Srba je samo zasluzan za Igman. Zar nismo mogli protiv hvo cuvati liniju, a zavrsavati okupirana podrucja od strane Srba??? DALI JE SEFER BIO NA VEZI SA MILOSEVICEM, ZASTO MU JE RADONCIC PEKO KAFE U NJEGOVOM STABU????
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
I što je ovdje sud uradio? Grabovica... Doljani..... Dusina..... Križančevo selo..... Buhine Kuće...... Trusina itd... Itd? Ta "neokaljana" Armija BiH. Lažete sami sebe. To što nema presuda ne znači da nije bio zločin. Naravno, osuđujem i svaki zločin HVO-a.
@ero sa onog svijeta Kad podvuces mak na konac, zlocine su cinile sve 3 strane, pitanje je ko je imao vise prilika. Sve ih treba osuditi, uvesti kaznu smrcu i dozivotni zatvor za takve zivotinje. Ali postoji jedna krucijalna razlika: Armija BiH je nastala od naroda, s ciljem da se odbrani drzava. HVO i JNA, pod okriljem dogovora Tudmana i Milosevica da se podijeli Bosna, je izvrsila agresiju na BiH. Dakle, Armija BiH jeste imala castan cilj, druge dvije navedeno su imale zlocinacki cilj.
Bosnjaci se stide ovakvih zlotvora,dok ih drugi pak slave i ukivaju u zvijezde.
Da su zvijeri dozvolile Mladenka Zadro slavila bi 31. rođendan U Grabovici kod Mostara 1993. pripadnici tzv. Armije RBiH na okrutan su način ubili 33 civila. Za 19 civila se još traga. https://www.facebook.com/673166599686442/photos/a.756572584679176/1283258238677272/
I danas, 27 godina nakon stradanja traga se za ostacima 19 civila. Zločin je počinjen u sklopu akcije ‘Neretva 93’ čiji je cilj bio osvajanje područja pod nadzorom HVO-a od Bugojna do Mostara. Za ovaj zločin, kao i za onaj u Uzdolu gdje je ubijena 41 osoba, 29 civila i 12 vojnika HVO-a nitko od vrha Armije BiH nije odgovarao. Nitko od visokih dužnosnika tzv.Armije BiH još nije odgovarao za ove stravične zločine.
U ratnom sukobu tzv.Armije BiH i HVO-a 1992. do 1994. godine postrojbe bošnjačke Armije počinile su mnogobrojne zločine etničkog čišćenja i ratne zločine nad hrvatskim civilima i zarobljenim vojnicima HVO-a. Ti zločini su najvećim dijelom nepoznati, njihove počinitelje nije gonio Haški tribunal, o njima se malo piše, a sudovi u BiH ih procesuiraju sporo ili za ta zlodjela određuju žalosno male kazne.
To je ta časna armija, jadni ljudi ih primili u kuće i nisu nikome bili prijetnja... a oni ih koknuli
Je li armija bh u Grabovici ubijala svoje vlastite državljane ili? Katolik bošnjak Želja Komišić kaže da ga je stid što su pripadnici amrije u časnoj i pravednoj borbi pobili 33 katolika bošnjaka, uključujući i jednog svog vojnika koji se usprotivio masakru. Koja bolesna država..
Žrtvama tako ostaje utjeha što su pobijeni i masakrirani u časnoj i pravednoj borbi armije bih. Sramota ove države
Sjekovac 26. март 1992.
Kad ćeš otići u Grabovicu Sejdoooo
Da Komsicu i trebas, al taj zlocin je Armija BiH odmah izolovala i osudila napdace, stavila iz resetaka dok Kordica i dan danas slave kao sveca. Tu je razlika...
Nije ovaj clanak bas za komentare. Bas bi ove 'junake' ispod volio medjusobno sabrat da vidim sta bi bilo. Takvih smo uglavnom imali u Njemačkoj 93-che.
Armija BiH nikad nije štitila one koji su činili zločine u njeno ime.Svakom normalnom čovjeku je normalno da svako ko je činio zločine,za njih odgovara.Ovi "generali"koji poslije 25 godina od završetka rata pametuju,ohanite malo.
Pa eto kad te sramota poguraj malo da se pokrene s mjesta traženje tih nestalih,ipak si predsjednik ispred hrvatskog naroda.
Stidi se svaki pripadnik Armije RBiH. To je šaka narkomanka i alkoholičara koji su okaljali svoje ruke a ne Armije RBiH. Nema komande da se uradi zločin.
Da bi skontali ko je koga ocistio pogledas samo popis stanovnistva i onda dosta prica padne u vodu