Komentari (358)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad bez zajebancije Bošnje, hocete da je vas Tvrtko kralj i njegovi naslednici, onda slavite turskog kupatora koji je osjekao glavu poslednjem Bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću.
Bosna je bila krscanska zemlja, dok nisu dosli Qurčini i poqurčili nas !
Vrli akademici, ciji clanak nikad nije objavljen u nekom stranom casopisu, ne znaju razliku izmedju nacije i drzavljanstva. Po ovoj trenutno probosanskoj logici bi prije par desetljeca bili svi jugosloveni, malo dalje svi hrvati, pa jos malo dalje svi austro-ugari, jos malo dalje svi bi bili osmanlije. Dzaba vam probosanska agenda, ljudi znaju sto su i tko su!
Ok, prema međunarodnom pravu "nacionalni identitet" je ono što piše u pasošu (Nationality - BiH), dok je etnički identitet etnos iz 19. vijeka "b,h,s". Možda se to meni ili drugima ne sviđa, ali su o međunarodni standardi koji ne ovise o našemu izjašnjavanju kao etniciteta.
Ne rise, jedno je nacija, drugo je drzavljanstvo.
Jesu li ovo oni koji su izostavili "U ime Oca, i Sina, i Duha Svetog" sa povelje Kulina bana? Ja mislim da takvima smeta povijest Bosne i Hercegovine
I ja sam imao isti problem da administratori bosanske Wikipedije brišu sve što napišem o BiH. Istovremeno sam iste tekstove bez problema stavljao na hrvatskoj i srbijanskoj Wikipediji tj. tamo iste tekstove niko nije brisao.
Inače je waikipedija pouzdan izvor. Pa tamo svako piše . Običan skup podataka koji niko ne proverava
srbima smeta
Tako se to događa kada se pokušava krivotvoriti povijest!
Nikakve vajde ne moze niko da ima na bosanskoj vikipediji, ono sto stranci citaju je na engleskom a ona u 90% slucajeva potkrepljuje srpski identitet Bosne a ostalih 10% clanaka hrvatski, niti jedan clanak na engleskom ne potvrdjuje bosanskohercegovacki identitet.
Nemoguće da će srbin svoju zemlju zvati Bosna a ne srbija. To isto da su Kinezi pričali engleski i da svoju državu nazivaju Velika Britanija a ne Kina. Jeste li vi retardinjosi svjesni kakve gluposti provaljujete? Nama se svijet smije jer ste vi kreteni. Šta je Srbin? To ti je Bošnjo s krizom identiteta. Bogami vi ste se pravili glupi i glupi i ostali.
Agresija na Bosnu i Hercegovinu je nikad jača….. sve sto nisu uspijeli u proslom ratu sad pokusavaju hinjski na raznim poljima da nas diskreditiraju i da nas marginaliziraju kroz projekte velike srbije i velikohrvatske. Dragi moji Bosanci i Hercegovci bidite oprezni i cuvajte ono sto je nase! Pozdrav pravim patriotima
Umro Jovan Deretić!
Pozivam sve iole pismene ljude da daju svoje doprinose u ovom hibridnom ratu. Svi mozete otvoriti profil na Wikipediji i dati svoje doprinose. Bitno je samo da sve sto navedete imate dokaz u nekoj npr. sudskoj odluci, zakonu, knjizi.. itd..
zna se tko je i kome ostavio Bosnu i ostale krajeve kojima je vladal Papi u Rimu,zna se tko i gdje joj je odve djecu,zna se čija je krv u Jajcu na prevaru prolivena,zna se tko je Bosnu i ostale kraje koji su pripadala pod jednu krunu izdao Osmanlija i promijeno prirodni tok kulture,civilizacije,religije i svega naprednog u ono vrijeme na starom kontinentu,..vidi se danas,..
Zna se isto ko je koga krstio u krvi, lajarde. I ko nema svoje zastave nego ukro od carstava čijih je vazal bio. Tolko o tome ko se prodo i kome.
Ovo je poznat problem. Prije nekoliko godina sam se "svadjao" s nekim oko porijekla neke slavne licnosti, konstantno je bh. porijeklo prepravljano na "srpsko" porijeklo. Na kraju sam odustao, nema smisla istrajavati s budalama.
andricPivo,...al izašto preskačete najbitiju činjenicu i istinu da ne priznate raspadanje jednoga naroda na dva dijela dolaskom Osmanlija,..vladari jedne krvi u kneževini Bosni kao i u Dalamciji,tako u Slavoniji,tako u Hrvatskoj,zašto je Hrvatska postala kifla,svakome iole učenom čovjeku je sve jasno,vi ste dolaskom osmanlija pristali na novu povijest i brišete što vam ne odgovara,..e zato se ta povijest na tzv bosanskom jeziku ne može prihvatiti,..
Dušmani i lijevi i desni