Komentari (264)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OLGE i SUADE! Dino Konakoviću, te cure su zajedno pošle i zajedno se nisu vratile. Nemoj da se povedeš za zamlatama tipa Kazazovića i ostalih pulena - kvazi patriota. Olga je Sarajka!
@RepublikaSrpskaa Pravoslavcima je uvijek bilo mjesta,i bice uvijek kao i Katolicima,Zidovima,Muslimanima i svima ostalim...pa cak i TURISTIMA Srbima,Hrvatima,CrnoGorcima....
@RepublikaSrpskaa Naravno da nema kao ni ustasama,sve cemo vas uskoro poklati
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Cuj nije bila Olga student.To je opravdanje ma dajte.Nije ni Alija bio trgovac pa trg nosi ime po njemu.Nije Tudjman bio graditelj mostova pa most nosi njegovo ime.....
Uopste mi nije jasno zasto se insistira da se "Studentski centar" zove po licnim imenima. Pocast poginulima se moze odati na drugi nacin. Spomen plocom na mjestu gdje se to desilo. Zasto se ne nazove recimo "Zlatni ljiljani" ili neko drugo rijetko cvijece. Ako se vec insistira na imenima, zasto se ne da ime nekog naucnog radnika. Zasto se ne bi nazvao "Vladimir Prelog"? Dobitnik Nobelove nagrade a rodjen u Sarajevu. Koliko je studenata poginulo? Zasto izdvojiti samo Olgu i Suadu?
"Iako su studenti htjeli da se Studentski centar zove po Suadi Dilberović i Olgi Sučić, ipak je ministar Kazazovič, student Zahirić i Dino odlučili da bude samo ime Dilbere, bez Olge. Trojka, ako je ovo tačno, nemojte se nikako opravdavati - samo podnesite ostavke i razgulite iz života Sarajlija! A tog malog SDA pacova ćemo kako ćaršijski red nalaže!
Mislim da se mogao pronaći kompromis, a ne dirati u uspomenu na Suadu i Olgu. Znači potpuno drugo rješenje, iste simboličke težine. Dosta više politizacije, ne dirajte naše svetinje, naše svjetlo u tami, dokaz da nismo uvijek bili ovo što smo danas!!!
Suada i Olga nema razdvajanja. Neka je sramota svim koji hoce da izostave Olgu.
Ako im ovo prodje pljunuli smo sami sebi u facu jer sutimo i gledamo sta nam papci rade i kako ogradjuju torove
Već ima jedno mjesto koje nosi ime Suade i Olge. To je most na Vrbanji. Nisam za to da se Studentski centar ili bilo koja druga institucija, nazove po, samo Suadi ili samo Olgi, ili Suadi i Olgi zajedno. Osim toga, zašto "trošiti" i "razvlačiti" njihova imena na određene institucije i ustanove. Most na Vrbanji je dobio ime po Suadi Dilberović i Olgi Sučić koje su tu izgubile svoje živote 05.04.1992. god. i mislim da je to sasvim dovoljno da sačuva uspomenu na Suadu i Olgu, na njihove žrtve.
Sunce ti žarko ovi u Teheranu gube kompase, slobodno se možeš šetati u majicama ISILA, klanjati za Erdogana i sl ali Olgu ne spominji nikako ipak ime nije staro bošnjačko još od davne 1995.
Olga je slavensko ,najvise Rusko zensko ime.Helga u Norveskoj,Svedskoj,Danskoj.
@NoridCMHgI Krvno ne,ali dosta imena i nekih drugih obicaja smo preneli iz njihove kulture,posebno Rusi i Ukrajinci .
Zar Suada nije bila hrvatica islamske vjeroispovijesti ?
nek se zove po erdoganu, svakako bosnjoocima vise ne vire ni prsti na nogama iz turskih guzica
Cekajte ljudi mene nesto drugo brine .. Haris Zagiragic jos nije smijenjen sa pozicije. To donekle objasnjava sto je Olga skinuta ali nije li i njemu preko 22-23 godine sto je gornja granica starosti za apsolventa.. sta radi matori, zaostali, represivni, limitirani i usput vjeciti student na ovoj poziciji..
ovdje je sve politika pa i zrtve se politizuju, ako necete kako treba dati naziv necemu, nemojte nikako, najbolje bi bilo da date ime STUDENTSKI CENTAR SVIH ŽRTAVA AGRESIJE NA BIH, ili SVIH ŽRTAVA SARAJEVA ?
Da li je moguće da ikome normalnom na um padne neka ovako diskriminirajuča ideja...??? Istina, kad je SDA u pitanju sve je moguće, pa i to ... S R A M O T A, je najmanje što se može reči ... ! ! !
Kada su 5.04.1992. oko 40.000 građana BiH na juriš osvojili republički parlament, rastjerali poslanike i konstituisali Komitet javnog spasa, sa predsjednikom Draganom Vikićem, da se raspišu novi izbore na kojima će biti zabranjeno učešće vladajućim „nacionalnim“ strankama, Karadžićeva paravojska i snajperisti su pucali po narodu, a isto veče im se pridružila i SDA bratija najoštrijim osudama antiratnih demonstracija... Tada se već znalo da Bosna nije cilj nego sredstvo...
Ja logike i kurca. Cuj Suada je bila student, Olga nije. Nazovite ga onda i po meni... I ja sam bio student.
Ovo je ok potez. Sacekati jos desetak godina i neka konacno umre prica o multietickom Sarajevu i neka se jasno vidi kakvo je ovo selo i u sta se Sa pretvorilo. Ne moze se vjecno lagati i pretvarati da su ovdje svi dobro dosli.