Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Bh. Bolnicama se ovaj lijek koristi, ali ga pacijenti sami nabavljaju....(remdesivir)
AstraZenicom pelcovat botove Naše stranke, Nipa I SDA I ovu dzhubrad sa klixa što plasira non stop vakcine. Marsh sthoko !!!!
Sve skupi, preskupi i neefikasni lijekovi. Osim mozda Enkorten-a. Ramdessivir je preskup, uz to mutagen koji nanosi vise stete nego koristi svojim opasnim kontraindikacijama. Optuzen je za ubrzane mutacije virussa. Tocimtokmak ima efikasnost Torabijeve vode od 800 eura. Ne slusajte preporuke who-a koji vas od pocetka navodi na pogresan put. Klorokin kao prevencija i u ranoj fazi oboljena uz azitromicin. Ili Ivermektin efikasan u sve tri faze bolesti.
Osnovni lijek je da se javite na telefon da bi mogli ljudi kojji umiru u stanovima da traže pomoć!
kasno je da se jave ako umiru
(Remdesivir) "Naši pacijenti imaju privilegiju da ga nabave i da im ga mi preporučimo." Jao privilegije cak imamo da sami sebi lijek nabavimo 🤣
Bijeli luk, slanina, cist vazduh i rakija.
@ TvrtkovKlon....I koliko to sve kosta u ranoj fazi bolesti, da se ne dodje do kasne, najkasnije (respiratora) i zakasnjele faze, umiranja.
Za Covid ima lijeka ali za privilegovane tj. za vlastodrsce, njihove porodice, prijatelje i podanike i one koji su puni para. Pa 90% stanovnistva vise nije u stanju ni participacije placati za preglede i lijekove. Pitam ponovo: Sta se desava sa ljudina koji nemaju novca kupiti potrebne lijekove za izlijecenje od bolesti koju su dobili nemarom predhodno nadrojanih. Puste da umru...da li je zato ovoliki broj umrlih?
A sta se desi ako pacijent nema sredstava, novaca kupiti obavezno preporuceni lijek, sta se onda desava....umire ????Ja ne znam ko je u stanju izdvojiti toliki novac....zasto nema ovih lijekova u bolnici besplatno za pacijente koji su (dokazano) tudjom nepaznjom zarazeni. Gdje su oni sto pricaju da Covid ne postoji i koji se i danas bore protiv ovih laksih mjera,gdje su oni kojima je redovno uplacivan podsticaj.
pacijentima koji su na bolnickom lijecenju ojacavaju imunitet sa calcium, magnesium i zinc, vitamin d 2000, vitamin c kao i plivit d3 4000i.j..
Wow.. godinu dana poslije ne postoje protokoli kojima se lijeci bolest koja je do sada ubila 6000 bosanaca i hercegovaca.. Otvori se zemljo da propadnem.. Ima lijeka, nema lijeka, ima ali nema kod nas, mozes kupit na recept al treba 6 potpisa.. Sramota.. Zamisli u njemackoj kazu 80 kovid bolesniku da ide u apoteku da sam kupi lijek… jel ikome ovo normalno? Ako jeste onda sam ja lud..
Ma hajde sta je god da je ,da samo hoce proci ovo vec jednom!
Remdesiwir te dokrajči i pomaze u sirenju virusa😉
Ovaj sto hvali Remdesivir je ocigledno placen za tu pricu, nije samo WHO nego masa drugih studija koje su pokazale da lijek nema nikakvog efekta na oboljele, osim nuspojava koje nisu bezazlene.
1. Donacije iz prijateljskih zemalja, 2. Donacije iz dijaspore, 3. Sadaka, 4. Kupi sam i donesi.
Cuj koriste se, pa napisali ste da ih pacijenti moraju sami kupit......znaci ne koristi se nista ako nemas para.... ili sam ja nesto krivo razumjela?
kafetin zakon
meni je deksametazon pravo pomogao, a nije skup
Turimtidol 😆
4 lijeka kao udarna terapija za Covid 19 u BiH su bijeli luk, med, suho meso i rakija...