Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
AHAHAHAHAHA. Čuj vlasnik nije znao, nisu mu rekli da je zaštićeno. A države i govana.
goouser Moraš psihijatru pod hitno
@GooLuser31643151 Bulevaru ustaški i pedokatolički mongolski kockastoglavi keru koji izigravaš srbina a svako živ zna da si škuttorsko ustašhka gnjida i govvno i RceGovnar . Crkli su ti Sranjo i Gnojko mater ti ustašhku j ..m. J..bo li te mongolski gazda Orban na kojeg se pališ i drrkašš u usta garavonjuška usrašhka...
Vlasnik je ipak trebao papire za pocetak radova.Ko mu je odobrio?
Namjerno unisteno, vidi se po izjavi da nema nikakvih papira, da je to neko trebao dostaviti...Halo ba, pa zar ne vidis o cemu se radi...Nista seljacinama nije sveto, samo nek oni armiraju, betoniraju, asfaltiraju, jos kojeg lava nek ubace, zlatne motive, da se zna ko je apsolutni gospodar!!!
Koji zavod za zastitu spomenika? Mislite uhljebi koji se vode da rade tu? Kao da mi nismo vidjeli kako se oni brinu za nase spomenike.
Da vidim da li sam razumio; na tudoj njivi arheolosko nalaziste, drzava je nikada nije otkupila od vlasnika niti mu je dostavila bilo kakvo pismeno rjesenje? Ne zna se ko je gori u ovoj prici, ti "zastitnici kulture", drzava ili vlasnik parcele. Njega najmanje ovdje krivim, covjek je trebao svojim parama i na svoju stetu da odrzava nalaziste? Pa sto se zastitnici kukture nisu na vrijeme sjetili da to zastite i kompenziraju vlasnika?
Pa šta možeš drugo očekivati od ustašhko škuttorskih RceGovnara nego ovako nešto. Pa to su primitivna garavonjuška i divljačka govvna.
Užas kretena u ovoj državi, ma ovo treba kažnjavati više jbte šta rade ove sudije osim što deru sitnu buraniju
Čekamo da se Gorčin oglasi...ipak je on ekspert za ovo :)
Kulturteroristi iz Zapadne Hercegovine podrijevaju autohtone Bosanske srednjevkekovne gradjevine. Pomenuta Crkva je imala ljiljane na ulaznim kapijama.
Ista situacija se desila prije dvije godine na lokalitetu TREBANOVAC općina Donji Vakuf. Malo se podigla prašina oko toga i nakon toga nikom ništa,a stečci kao gomila kamena leže pored glavne ceste. Jedna od najvažnijih nekropola na ovom području devastirana i nikom ništa. To je druga nekropola na ovom području koja je uništena i svi šute kao da se ništa ne događa. Izgleda da istorija Bosne počinje od 1996 godine i da je prije nije ni bilo.
Garant ce tu kladionicu otvoriti
ovo se samo mogli namjerno desiti.mozda nije katolička crkva bila pa ne paše u istoriju Hercegovine
Ovo komplet rukovodstvo na svim funkcijama i svim nivoima vlasti, sve ih spaliti, nas narod rastjerat i nek se ovdje nasele normalni ljudi koji će i tuđu kulturnu baštinu čuvati bolje nego mi sopstvenu. Bem te živote
taman sad jednu teretanu tu
Sigurno se vlasniku nije svidjelo što sve piše ćirilicom !
A cuj drzave zastitili na privatnom vlasnistvu ? Pa jeste li platili covjeku parcelu? Naravno da niste i moze covjek raditi sta hoce vjerovatno bas je ganjao godinama i vi na off
U mom mjestu nema stećaka na pravoslavnom groblju ali ne postoji ni manastir iz 13. vijeka.Crkve su pravljene u drugoj polovini 19. vijeka.Kad su Turci dozvolili.Naravno da su pravljene i ranije ali to su bile male crkve brvnare i nema im više traga.Hoću reći da nema svako mjesto sreću da ima ostatke srednjevjekovnog manastira ili crkve a Srbi nikad nisu rušili stećke ili slično.
Nekropola stečaka TREBANOVAC na općini Donji Vakuf je uništena upravo ispred pravoslavne crkve, tako da ta konstatacija nije tačna. LP