Aktivisti šokirani
2

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ / Kod Hadžića nađeno još ustrijeljenih pasa lutalica

Sarajevo-x.com
(Foto: Udruženje Av, mau)
Na lokalitetu Crvene stijene kod Hadžića članovi Udruženja Av Mau, zajedno sa policijskom patrolom iz PU Hadžići, pronašli su ukupno 30 ubijenih pasa, uključujući 14 pasa o čijem je brutalnom ubistvu naš portal izvijestio u petak.

Aktivisti su došli do saznanja da su psi pokupljeni iz centra Hadžića odvedeni u šumu, hladnokrvno ubijeni, a potom s namjerom bačeni na lokalitet Crvene stijene, jer se na tom području nalazi minsko polje.

Ovo je novi monstruozan primjer brutalnosti nad psima lutalicama koji se desio u Hadzićima. Podsjetimo, dan ranije je na istom lokalitetu pronađeno 14 ustrijeljenih pasa, što je fotografisao muškarac koji je iz straha za svoju sigurnost želio ostati anoniman. Aktivisti su u subotu, 50 metara dalje, pronašli još ubijenih pasa. "Za sve su navodno krivi članovi Lovačkog udruženja Bjelašnica Hadžići, koji su navodno još ranije najavili odstrel pasa, koji po njihovim pričama uništavaju divljač, tačnije srne. Pitamo ih da li je ovo rješenje? Da li je moguće da kučići mogu napasti srne? Kako je moguće da neko kaže za sebe da voli životinje i da se brine o njima, a onda ih hladnokrvno ustrijeli metkom posred glave", kažu u Udruženju Av, mau.

Dodaju kako niko s iole razuma i ljudskosti u sebi ne može uraditi ovako nešto te da fotografije govore same za sebe. "Na ovome se nećemo zaustaviti, trazit ćemo da se krivci pronađu i kazne. Ovo nema ni u jednoj normalnoj državi da se psi lutalice ubijaju. Ono što nas je sve dodatno pogodilo jeste to što na mjestu događaja službenici kafilerije nisu željeli sići po ubijene psiće i pokupiti ih, nego su članovi Udruženja Av, mau silazili u minirani dio da bi fotografisali ovu strahotu", rekli su u Udruženju.