Monstruozan zločin
0

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ / U Hadžićima pronađeno najmanje 14 ubijenih pasa lutalica

Piše: A. Dž.
(Foto: Čitatelj/Sarajevo-x.com)
Još jedan monstruozan primjer brutalnosti nad psima lutalicama desio se u naselju Hadžići gdje su pronađena tijela najmanje 14 ustrijeljenih pasa.

Čitatelj portala Sarajevo-x.com, koji je iz straha za svoju sigurnost želio ostati anoniman, planinario je danas lokalitetom Crvena stijena u Hadžićima kada je sa jedne padine ugledao mrtva tijela.

"S visine nisam mogao vidjeti o kojim se životinjama radi pa sam se spustio i imao šta vidjeti. Na ovoj lokaciji su ležala tijela osam ubijenih pasa lutalica, a 50 metara od tog mjesta vidio sam još šest mrtvih pasa", priča naš čitatelj koji tvrdi da su životinje ubijene iz vatrenog oružja i dovezene na ovo mjesto te da ih, siguran je, ima još.

"Vidne su bile rupe od metaka na osnovu kojih sam prepoznao da se radi o lovačkom oružju Bokerica kalibar 12 milimetara", kaže naš sagovornik koji je ogorčen ovim krajnje nehumanim odnosom prema životinjama.

Potpredsjednik Udruženja Av-Mau Aldin Pašić kazao nam je da je u Hadžićima najavljen odstrijel pasa lutalica zbog slučaja "Srne" (na području Tarčina psi lutalice su zaklali šest srna).

"Čuo sam da je bio planiran odstrijel pasa koje je najavilo Lovačko društvo Bjelašnica Hadžići, ali nismo znali da su to već uradili. Mi smo ih pokušavali kontaktirati da sa njima porazgovaramo, ali nismo uspjeli saznati ko stoji iza ovog društva. Optužujemo Lovačko društvo Bjelašnica Hadžići zbog neodgovornosti i propusta. Da su za vrijeme snježnih padavina divljim životinjama odnijeli hranu one se ne bi morale spuštati u grad i ne bi se desilo to što se desilo. Poduzet ćemo sve potrebne mjere da se ovo sankcionira", kazao je Pašić za Sarajevo-x.com.

MUP Kantona Sarajevo u trenutku našeg poziva nije primio dojavu o stravičnom pokolju pasa u Hadžićima.