Zločin u naselju Dobrinja 1
0

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ / Sarajevo: Pas lutalica ustrijeljen pa bačen u kontejner

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Novi slučaj brutalnosti nad životinjama desio se u subotu ujutro u sarajevskom naselju Dobrinja 1, gdje je pas lutalica ustrijeljen, a potom bačen u kontejner.
Pas ubijen pa bačen u kontejner za smeće (Foto: Udruženje Av, mau)
Pas ubijen pa bačen u kontejner za smeće (Foto: Udruženje Av, mau)
Slučaj su Udruženju Av, mau prijavili građani, nakon čega su oni fotografije ovog zločina postavili na svojoj Facebook stranici.

"Pas je u subotu ustrijeljen na Dobrinji 1, u dijelu koji pripada RS-u, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak ustrijeljen je pas u istom naselju, samo na dijelu koji pripada Federaciji BiH. Drugi pas je zadobio prostrelnu ranu desne šape i on će biti zbrinut u veterinarskoj stanici u Sarajevu", rekao je za Sarajevo-x.com potpredsjednik Udruženja Av, mau Aldin Pašić.

On je dodao kako je na psa u subotu pucano iz bijele Lade te je istakao da se radi o brutalnom zločinu.

"Imali smo slučajeve polijevanja kiselinom i vrelim uljem, stavljanje petarde u usta, a sada i pucanje u pse. Sve to ukazuje da zločini nad ovim životinjama postaju sve stravičniji i bezobzirniji, što i ne čudi, jer smo u posljednje vrijeme svjedoci medijske hajke protiv pasa lutalica. Moram vam reći da ćemo mi kao predstavnici nevladinog sektora učiniti sve da zaštitimo ove životinje, ako treba i protestima u svim većim gradovima BiH", istakao je naš sagovornik.