Povrijeđeni stabilno, pobješnjeli pas bio bez vlasnika i brnjice

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
18.2.2012. u 16:38
0
3
Povrijeđeni stabilno, pobješnjeli pas bio bez vlasnika i brnjice
0
Povrijeđeni stabilno, pobješnjeli pas bio bez vlasnika i brnjice Park Mladena Stojanovića u Banjoj Luci
Njemački ovčar, koji je danas oko podne povrijedio četvoro djece i jednu ženu nakon čega je ustrijeljen, nije imao vlasnika niti odgovarajuću brnjicu koja je po zakonu obavezna, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u policiji.
U centru javne bezbjednosti Banja Luka smo saznali da je policija provjeravala ko je vlasnik pobješnelog psa, ali da se po svemu sudeći radi o životinji koja je lutala.

“Istraga u vezi sa ovim slučajem još traje, ali sve ukazuje da pas nije imao vlasnika”, rekli su nam u policiji.

Kako nam je potvrđeno u banjalučkoj Službi hitne pomoći, sva povrijeđena djeca, kao i žena trenutno su stabilni, ali su mališani pretrpjeli veliki šok i traumu.

Drama u Banjoj Luci dogodila se danas oko podne, kada je pobješnjeli pas nasrnuo na djecu koja su se igrala u parku Mladena Stojanovića.

Očevici su ispričali kako je pas iznenada dotrčao te iz čista mira počeo da grize i trga mališane, a da je nakon toga skočio i na ženu koja je pritrčala u pomoć

Na svu sreću, u blizini parka bila su dvojica policajaca, koji su pritekli u pomoć i ustrijelili pobješnjelu životinju.

Leš psa odnijeli su radnici gradske Higijeničarske službe, a kako nam je potvrđeno narednih dana trebala bi biti urađena analiza krvi koja će utvrditi da li je pas bio bijesan.

Veterinari i kinološki stručnjaci rekli su za Sarajevo-x.com da psi, koji nisu bjesni ili zaraženi nekom bolešću, ljude napadaju kada su ugroženi i gladni.

“Prvenstveno je potrebno utvrditi da li je životinja bila bijesna, a tek onda šta je uzrok napada. Ovo je svakako zastrašujuće i ne bi smjelo da se događa u normalnom društvu”, rekao nam je jedan od banjalučkih veterinara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: