Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovim putem koristim priliku da se sjetim najmilijih svim parking papcima koji svojim bahatim parkiranjem onemogucavaju vatrogascima da obave svoj posao.
Znaci oprema se nabavi i prenoci, onda nestane...ako se ostavi u zakljucanim kutijama, obiju bravicu i ukradu. Dalje, na video nadzoru i da se vidi ko je ukrao, niko tog lopova nece uhvatiti. I da ga uhvati, nema sankcija. Dok ga uhvati on se vec rijesio opreme...treba sve podici na visi nivo, sifrirati opremu, ko dodje da proda npr. aparat, treba upisati sifru aparata i podatke ko ga je donio, pa ako se ustanovi da je ukraden da se i on moze uhvatiti i aparat vratiti vlasnicima...
@LeticiaSarajevo lijepo rjesenje
Vec oprema ima registarski broj. Opet nista...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa kad imate u komisijama podobne a ne strucne , a 90 % stambenih objekata u Sarajevu ne zadovoljava ni minimum uslova sto se tice protivpozarne zastite. Volio bih da mi neko da info koliko stambenih naselja ima instalisanu hidransku mrezu na primjer o senzorima za dojavu dima, pozarnim stepenicama, otpornost gradebine na pozar da ne govorim, ali se kaznjavaju firmice a posteduju se grdevinske firme i komisije koji su indirektni uzrocnici ovakvih desavanja.
2011-te sam uselio u novu zgradu koja je bila opremljena pp opremom. cini mi se da je preko noci sve nestalo. necu reci da je pokradeno, nego tvrdim da je investitor pokupio opremu i prebacio na drugi objekat radi tehnickog prijema zgrade.
Protupožarna oprema nestane najviše zahvaljujući nadristanarima. Većina njih nije odraslo u stambenoj zgradi i odnose se prema zajedničkim prostorijama i opremi kao da nije njihovo vlasništvo. Ne zaključavaju haustore i ako neko zaključa, onda nastoje razvaliti bravu, da ne mora zavlačiti ruku u džep i otključavati vrata. O držanju smeća i namještaja na stubištu da ne govorim.
Glavna inspektorica ppz je teta Milada Zahiragic koja je bila na prijemu tog objekta i vjerovatno ga pustila u opticaj pored bezbroj nedostataka.
Obmana, nek ne kak* bezveze, imaju sistemi protiv kradje pp aparata, samo skupo. Sve se to moze rijesiti da se hoce, niko me ne moze ubjediti suprotno. Eto fale aparati, a kako to da je izgorila garaza sa onim detektorima na stropu, neko ih ukro a morala raditi i dojaviti u 2-3 minute. Covjek izginu zbog Vas, halooo...ima li ovdje inspekcije, nekog, ikog normalnog ?
Eh da je samo to bilo bi dobro. Kradu od početka radova kradu kad prodaju kradu i lažu što je najgore narod kad je sigurnost u pitanju
Pitajte ove što tehnički prijem zgrade urade oni pare uzimaju
Da nas nisu gađali Ratko, Radovan i kompanija još uvijek bi imali funkcionalan sistem zaštite od požara...
@OmladinaIzBloka to bio razumio 1996. Danas je 2019. I
"Ma bježi ne treba nam protupožarna zaštita. Opustite se. Neće nam ništa biti inšallah"
Kakav narod takva vlast
@text_razuma Moram da se slozim. Vecina “obicnog naroda” je looovskog mentaliteta a samo “galame” drz’te lopova.
Jedini nacin da stane u kraj je bas visoka kazna za one koji kradu navedenu opremu, po kratkom postupku