Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prvo treba krenuti od travnickih diploma, pa onda nadalje....nakon revizije, pitanje je koliko bi kadra ostalo na trenutnim pozicijama...
ako se krene od vrha, donji ce popadati sami npr. od direktorice bolnice, koja je misteriozno, u Zagrebu, u vrijeme zestokih borbi u domovini, dipomorala kod Asima Kurjaka volio bih, da se ona sjeti, bar jedne osobe s kojom je studirala u toj generaciji ????
Kao prvo, prosvjetarima treba vratiti dostojanstvo. Kada je znanje nešto značilo, a diplome se nisu mogle kupovati na trafici, prosvjetari su bili cijenjena profesija. U današnjem društvu su više cijenjeni vlasnici kafana, turbo folkeri, influenceri od onog prosvjetara koji grade državu. Skoro pa svaki konobar zarađuje više od nastavnika/profesora u školi, a koji je stepen odgovornosti posla jednih i drugih.. Prosvjeta nema nikakvog autoriteta pred insta djecom insta roditeljima.
Kolika se lova tu okreće takvi zahtjevi su ravni 0. A zamisli da nekomu padne na pamet provjeriti diplome po općinama, kantonima, državnim službama i tako dalje i tako bliže...
Zanima me kako se radi ta revizija diploma, tj koji je postupak ? Valjda ce bit koji pametan odgovor.
Sto se tice drzavnih i privatnih fakulteta, ne znam ima li vise ikakve razlike. Sa mnom su na drzavnom fakultetu studirale (i uspjesno u roku zavrsile) kolegice koje su iz BHS jezika i knjizevnosti imale visoke ocjene (9, 10), a nisu znale izgovoriti glas A, koristile su rijeci velko, odošmo, sumljam, svihu itd.
Vala baš. U pola škola u KS ima bar jedan koji priča ekavski ili "bez padeži" 😁
Ček malo!? Sivro ko maršal, čovjek ima doživotni mandat predsjednika sindikata hahahahaha
Sivro podržava rad PPZ i direktorice Nihade :) :) :), a kad je direktorica bila Borovina samo je nož zabijao u leđa! O tempora o mores
Prvo revizija direktora i uredbi o načinu prijema uposlenika u obrazvone institucije. Nemoralno je da je uvjet za prijemu koliko djece ima kandidat i da je ta činjenica teža od toga koliko je on sposoban. Nastavnici i učitelji moraju imati stalnu ugovor o radu a ne na godinu. Onda revizija nastavnog osoblja.
Obavezno! Ima nas koji smo dobili bore i sjede od ispita...
Dragi Sivro, vrlo je bitno kvalitetno izvrsiti reviziju. Nazalost, slabo pripremljena revizija dovela bi do toga da vecina sumnjivih diploma bude nostrifikovana i priznata jer bi pomenuti na razlicite nacine dosli i do pitanja koja ce ih pitati, i do naklonosti ispitivaca itd. Previše toga je truhlo da bi se to jednostavno rijesilo.
Kakve revizije i provjere moj Sivro. Pa prije bilo kakve provjere svi ce dobiti pitanja sta ce ih pitati.😂 Ovo je otislo sve u p.m. Samo vile u ruke i pred tuzilastvo i sudove i udri govna koja su dopustila da se radi ko sta i kako hoce. Dok bagra ne bude radila svoj posao kako treba bit ce ovako.
Sivro ti si pravi lopov!
Ðulsune diplome iz Mostara.
Konacno,da nam djecu ne uce "sumljivo, prekljuce, iznajmnjuje se"...
Vecina profesora su isfrustrirana govna, koji to malo autoriteta sto imaju, koriste da istresaju svoje licne frustracije i da traumiraju mlade ucenike i studente i umjesto da ih pripreme za akademski zivot i rad, oni im ubijaju ono malo samopouzdanja, a privatni fakulteti im prodaju diplome pa nikakve koristi ni na jednoj ni na drugoj strani...