Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije ce Drina poteci koritom Miljacke, nego ETF u Lukavici preci pod vlasnistvo sarajevskog Univerziteta.ETF je bio na tom mjestu i prije rata i sva arhiva je tamo, pa ako vam treba neko uvjerenje od prije rata , npr. da ste diplomirali na ETF-u ne idete u Marsalku da vam izdaju to, jer i oni i ne mogu, nego u Lukavicu gdje je uvijek i bio fakultet.ETF prije rata je bio pravno lice samo za sebe i imao imovinu na sebi,a ne na Univerzitetu.Ovde je samo u pitanju pokusaj revansizma za Ekonomski fakultet, i jeftin marketing Univerziteta u Sarajevu. Veliki pozdrav svima narocito ropetu poturici.
odlican potez Univerziteta u sarajevu. Konacno je neko na tom Univerzitetu poceo razmisljat.
@ rope ko je Stevan Stnakovski ... jel to onaj novosadjanin sto je za PLC djonio Boltona, a potpisivao sebe? Cak ni slike nije mijenjao, nego samo prevodio.... @Lektor ... nauci se sluziti racunarom, a inzinjere pitaj mnozinu i jedninu kad budes lektoriso pod fenjerom. i za ostatak.. sta je sa Fatinom crkvom? Vjerujmo na rijec kacavendi...
vlasnik je elektrotehničli fakultet u sarajevu,i ta zgrada pripada njima!! A sta ce oni sa njom raditi, to je njihova stvar !! A evo sta cE! Iznajmniti je i ulagati pare u obnovu imodernizaciju postojeceg etf-a u sarajevu
Vratite islam u tursku!!!
real,za pocetak procitaj bukvar,pa onda komentarisi.kad vec pominjes lukavicu da li sui ti svestan koliko ljudi dolazi iz sarajeva da studira gore?!
Tisina molim!
Hehe pametno, jako pametno... Jel povratnici mogu sad ponovo traziti donacije za svoje \"oduzete\" domove?
Ne trebaju sad studenti ova dva fakulteta da se ponasaju kao nasi glupi politicari pa da se pocni prepucavati prostackim rijecima i nacionalizmom - pustite njih neka se bave ovom temom, pasti na njihov nivo je najgora stvar koju mozemo uraditi. Pozdrav
bravo rektore!!!!!
Prodat ce zgradu nazad njima ili ce je iznajmljivati - u svakom slucaju se isplati. Sve je pocelo sa zgradom Ekonomskog fakulteta, sada idemo do kraja.
tacno je da je prije rata zgrada pripadala Elektrotehnickom fakultetu Sarajevo (dakle, Univerzitet SARAJEVO, bez nekog prisvojnog pridjeva ispred). a onda se desilo sta se desilo.. :) eh sad, neka traze prava na tu zgradu. ali sta onda? da mi idemo u Lukavicu na fakultet? sta ce sa njom? neka hvala. :)
Od razjedinjavanja nema nikakve koristi, ako pogledamo kako se to radi na (mrskom?!) zapadu, gdje se za dva grada od po milion stanovnika stvara zajednički univerzitet da bi proizveli bolje kadrove, onda nema smisla pričati o podjelama univerziteta u jednom gradu... Ali znam da je to kod nas nemoguće dok je ova vladajuća garnitura prisutna, nema ništa od napretka u bilo kojem segmentu društva :(
Ovaj fakultet su napravili (više od 50%) radnici \"E\" mjerni sistemi zajedno sa mostom ,poslovnom zgradom i parkinzima,sve do 1992 god.E pa vi sad meditirajte ko se za šta otima i kome bi to trebalo pripasti.Hebale vas istočne i zapadne varijante.Svoj nacizam naplačujete njima.Oteto vam bilo prokleto.
Ma ovo su gluposti. Imovina pripada entitetima, bar je to jasno kao dan.