Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko jee pustio transporetere paravojske RSa kroz Federaciju treba da odgovara..
roba i ljudi....!?
Ne nasilju, ali isto tako ne ni četničkim arkanovim zastavama, Sarajevo je 4 godine granatirano i snajperisano, treba savit glavu i ponizno ući i biti u ovom gradu "Druga je stvar što mi to ne obilježavamo što ovdje nema nikakvog morala, treba na ulaze u Sarajevo stavit veliku tablu od 25 metara na kojoj piše ulazite u herojski grad koji je držan 4 godine pod opsadom, ubijeno 1600 djece, preko 12000 ljudi" Stjepan Kljujić o agresiji https://www.youtube.com/watch?v=Fm9yqQJ6QaY
I dalje osjećam sramotu, ovo se ne smije dešavati, nikako, nikako. Nema opravdanja, nema traženja alibija u ponašanju navijača u Beogradu. Jednostavno, Sarajevo je palo na ispitu i pridružilo se nemalom broju gradova u regionu gdje se ljudi ne osjećaju sigurno. Prvo bušenje guma, sad napad nožem, ne bih rekao da je slučajno, a Dodiku i Vučiću ovo je najbolji vjetar u jedra.
Za mamlaza Willy Wonka Inferiorni Bosnjacki mozgic, osjeca sramotu za neki sitni incident kojeg saam nije ucinio. Da Srbi osjecaju sramotu za 100 000 ubijenih Bosnjackih civila i 30 000 silovanih Bosnjakinja ne bi ih (Srba) bilo nikako. Svi bi u zemlju od stida propali. Ali sasvim suprotno oni (Srbi) se time ponose.
Ne znam zasto se tolika polemika oko ovoga stvara. Roditelji od 40+ godina zadrti i nose zastavu FK Zvezdara na Ilidzi, cista provokacija. Isto bi prosli i mi da smo otisli u Beograd i nosili zastavu FK Sarajevo, ali ovo je nekome u cilju da se ovako prica i pise.
Rogatički seljaci sjašite da Sarajlije uzjašu pa će biti ljepo vi ne umijete neznate samo ublehe
Kriv je organizator. Nema nijedna ekipa iz Sarajeva zato sto je u talu sa hotelijerima od kojih uzima procenat od nocenja.Nije bila ni hitna ni policija koje je trebao platiti. Treba ovo inspekcija da ispita.
Niti vatrogasci... Policija ne može dati odobrenje o održavanju skupa bez potvrda od vatrogasaca i hitne da će obezbjeđivati to okupljanje. Podrazumijeva se i policijsko obezbjeđenje, bez obzira na zaštitarsku službu.
KO JE KRIV ZA 1600 UBIJENE DJECE U SARAJEVU ? VI MISLILI MI ZABORAVILI ? MRŠ !
Rogatica jedna ulica svi stanu da kupe u pekari nešta nemožeš proć za Sandžak Sarajvo isto Rogatica ovaj presliko stajalište svako parking a parking marka prazan ubleharko Rogatički
Najveci propust je roditelj koji je izrodio takvu budalu da umjesto aplaudira djeci, skandira gluposti! Sto je najgore, sve sto je fino, otislo je po stranu i prica se o kretenima koji nisu vrijedni pomena. Steta!
Kakva nam je policija takva nam je i organizacija ! Nezainteresovani i jedni i drugi, samo ih interesuje novac i moc.
Krivi su politicari u RS-u i Srbiji koji negiraju zlocine, i izjednacavaju zrtve, krivi su politicari koji vlast odrzavaju pomocu nacionalizma, krivi su roditelji koji djecu uce da mrze, kriva je post ratna paranoja, kriva je besparica i obijest. U pitanju je djeciji turnir, kakvi crni sigurnosni propusti, treba vozilo hitne pomoci biti tu u slucaju povrede i to je to. Sta bi bilo da je utakmica Srbija-BiH, pa vojsku bi morali izvesti da mir ocuva...
Da sam ja ministar policije u Srbiji trazila bih odgovornost i ostavku ministra policije u KS! Sta bi vi da su nasa djeca s roditeljima na turniru u Srbiji dozivjela ovako nesto? Ne trazite opravdanja za celnike nasih institucija koji ne rade svoj posao kako treba!
Ministar policije odn ministar sigurnosti ne moze ne biti odgovoran za sigurnosne propuste na turniru. To je javni dogadjaj, isto kao i druga masovna okupljanja i postoji zakonska procedura oko toga.
Nedavno, pred koncert za Novu i za vrijeme doceka, nisi mogao uci na glavnu ulicu dok te nisu pretresli pregledali. Tako se radilo i za SFF, kad bi se ulazilo u ljetno kino. Tako se radi kad ulazis na stadion gdje ce bit utakmice, itd. Ministar sigurnosti je odgovoran po samoj svojoj funkciji. I tacka!
Organizatori i policija, Ministar, svi su jednako odgovorni jer svojim aktivnostima nisu osigurali skup niti spriječili nacionalistička skandiranja a kamo li fizički napad. Njihova neprofesionalnost je dovela do povoda, provokacije tako da je srpska i Vučićeva propaganda jedva čekala da iskoristi priliku za harangu protiv Sarajeva, Bošnjaka, eto lov na Srbe, horor, ugroženost, mitologija, denacifikacija...
Incident se nije ni desio na turniru nego na parkingu jednog kd hotela. Nema tu nikakve krivice policije
odgovorne trebate tražiti u nalogodavcima uništavanja, ubijanja, silovanja i protjerivanja devedesetih, tražite ih u onim huliganima radi kojih jedan od navijača BiH na Marakani ostade bez prstiju, možete ih naći u negatorima genocida i u onim što slave ratne zločince. Taj što je napadnut je još i dobro prošao, koliko zla je srbijanska i srpska politika donijela Bosni. Inače, ne opravdavam napad na ove ljude i želim im što brži oporavak.
Na stranu sto mediji divljaju i preuvelicavaju kompletan dogadaj, Almir Prguda organizator turnira vec 8 ili 9 godina organizuje isti turnir na kojem kako bi zaradio koju marku vise ne poziva ni policiju ni hitnu pomoc. Ovaj turnir je sve osim fudbala... Nije ovo prvi put da se desavaju ovakvi problemi ali kakva drzava tako nam je i sve ostalo.
Al’ pusete ovu temu i jasete na njoj evo 3 dana.