Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Student sam koji živi u Studentskom domu ''Bjelave''. Jako ružno sam se osjećao dok sam čitao ovaj tekst, jer se pokušava uljepšati realno stanje u domu. Što se tiče stolarije, ona je problem u svim paviljonima osim 1. (gdje je PVC stolarija), a ne samo u 8. i 9.. U zadnjih mjesec dana u ovom istom domu su se pojavili miševi u sobama i u kantini, a što je najgore od svega, primjećeni su žohari u kantini, što govori da je stanje zaista alarmantno, a o tome niko ništa ne govori niti nešto poduzima. Mogao bih nabrojati mnogo stvari koje ne ispunjavaju uslove, ali mislim da su ove najvažnije. Za par godina koliko sam u domu, nisam prijmjetio nikakva značajna ulaganja koja bi poboljšala uslove studentima. Obično se to svodi na promjene brava, česmi i sl. stvari. U studentskom domu su 90% djeca čiji roditelji nisu bogataši i svi vi koji se šprdate ili smatrate da još treba povećati cijene - sramite se, ili se barem stavite u poziciju tih roditelja ili dođite da živite u domu. Lijep pozdrav.
Pa borite se onda!Sutra kolege pod ruku i u ministarstvo,sve im ovo izbiflaj sto si napisao i trazite rijesenje,Nema nista od piskaranja na klixu.
Kako moze biti najavljeno da ce sve poskupiti kad je nafta nenormalno pojeftinila. Ovo je cista ubleha. Treba lancano da idu cene dole ama bas svega
jedino jos da im daju za dzeparac
pa sta hoce, za 145 km dobiju smjestaj, obroke, grijanje, toplu vodu, sve sto im treba...vise bi kuci potrosili.
Meni nikad nece biti jasno zasto se ne subvenciraju svi studenti nego samo ovi u domovima. Realno kanton placa cca 130KM, student jos toliko. Kad skontas njih troje u jednoj sobi po 230KM, ispada sobicak 690KM, a u njemu se okrenuti ne mozes. Mogu trosoban stan izrentati i da svima bude bolje. Ti bonovi sto se dobivaju su cista ubleha. Pola njih se ne moze iskoristiti zbog obaveza na fakultetu, jer ponekad i rucak i vecera zavrse dok se student vrati u dom, pa se onda kuponi dijele ljudima, koji obnavljaju ili ne idu na predavanja dok vrijedni studenti opet moraju da kupuju hranu.
Pardon 780KM
ovo ne izgleda ni blizu kako treba ali izgleda puuuno bolje nego sva mjesta gdje sam morao stanovati tokom studija, a zasto, bas zbog novca, jer ga nije bilo...bez muke nema ni nauke.. mada podrzavam zahtjeve studenata, kad moze biti za limuzine i racune mobitela nek bude i tih dodatnih 45 maraka
Ko će to da plati, na mome se klati?!
Cast izuzetcima ali studenti su nam tragikomicni!Gomila "visoko obrazovanih"primitivaca koji i nakon sto zavrse faks ne znaju recenice pravilne sastavit.Gadno je vidjet mladu osobu sa zavrsenim faksom a znane ulice pregazit kako treba.Natakare se na vutru i dandaru i udri.Malo pohodi,partiji,kurci-palci a u tramvaju trojica gurnu crepulju kroz prozor da vide ima li reve.Kultura zivljenja,bonton,maniri,moral, opste znanje, ne postoji!Bitno je samo uzet diplomu,opravdat babi dulume i volove,pustit korijen u Sarajevu i vidimo se "otojic"! Umjesto da se bore za svoja prava,pritiscu vlast,prave revolucije oni glaviraju po kafama misleci da su dosegli zenit jer zive u Sa i imaju diplomu eeeeee.Da ne glampe,dno dnodnova.
Upravo, sjećam se na prvoj godini došao momak iz p**dića sa jednim jedinim ciljem - oženit sarajku i da ostane ovdje a to što ne zna dvije progovorit kako treba...
Jedni idu iz države u znak protesta a kad su imali priliku prije dva mjeseca da pođu od olovke i papira S.d.A. pomela u u Tuzlanskom kantonu, sve rečeno. Studenti sjedili na kafi mrsko im bilo prošetati da zaokruže jer nema WIFIja na glasačkom mjestu. Sutra umjesto da se pobune sjedit će opet na kafi jer opet ispred Vlade neće fatat WIFI a i što bi kad babo i mama plaćaju. Čast izuzecima :)
Studen ti dodje s ledja od ove cifre
Pa moj babo eto ko!
Nedaju studentu da se obogati
hahahahahahhh
hmmm... roditelji?
Zar stvarno mislite da ljudi nemaju preceg posla,nego da i dan-danas"proturaju"titine ublehe?!
Roditelji, logično ;)
..pa ova jedna iz prijedora..sunce tatino