Komentari (167)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za ovu ekološku katastrofu krivi su: Općinski i Kantonalni inspektori što nisu upozorili i kaznili vlasnike za nepropisno izvođenje zaštite da se ovo ne bi dogodilo, Uprava i odgovorna lica za sigurnost na radu u firmi, Općinska i kantonalna CZ koja nije blagovremeno preko svojih "stručnih službi" i vajnih doktora sigurnosti pregledala i utvrdila stupanj terenske opasnosti, sa poduzimanjem mjera na predupređenju ovakve situacije, tužilaštvo koje još nije diglo optužnice.
Gledajuci gdje je "puklo" tj na mjestu gdje je blizu korito Sprece, ne na cestu ili kuce, moglo bi se reci i da je ovo namjenski uradjeno da se "smanji kapacitet tekucine". Vidi se da se nivo znacajno spustio a bio je na granici... I na kraju podmit ce vlasti i lokalno stanovnistvo sa par hiljada maraka i rahat su narednih godina.. ...Putuj planeto,  super smo se druzili  nama je lepo,  taman kako smo zasluzili ...
Tko je za ovo kriv, treba odgovarati, ali...ovo nije jedina prijetnja prirodi u zdravlju stanovnika BiH. Naime, nitko ni ne zna kakva ekološka bomba prijeti plodnoj dolini Neretve. Kod Dobrog Sela postoji odlagalište crvenog mulja, napravljeno prije rata za potrebe tvornice glinice koja više ni ne radi. Obzirom da je na brdu iznad doline Neretve, samo zamislite kakvu bi štetu učinilo tamošnjim stanovnicima i hercegovačkom ekološkom sustavu.
Moramo djelovati na vrijeme jer je bolje spriječiti nego liječiti! Tražimo od nadležnih da riješe i taj problem!
Nemojte tako, to je TIIIIIIIIIITO sagradio, ovi to ne mogu ni okrečiti :-)
Tuzla je crvena godinama . Kako vam se sada čini? Cijeli grad je u otpadu? Katastrofa.
Drzavna vlast u rukama nacionalista cini sve da ocrni i unisti crvenu Tuzlu. Sto cetnici nisu uspjeli puskom ovi to probaju politikom!
i ko će odgovarati?
pa komunisti koi su na vlasti tamo
nije mi jasno kako je uopste dozvoljeno da se pravi nesto ovako kraj rijeke?!?!?
Nije samo kraj rijeke nego kraj glavne magistralne ceste Doboj-Tuzla.
samo tuži bagru, imalo pravna drzava bi sankcionisala ovu fabriku
Neće li sve u Bosnu, pa da ih potruje
popusi mi otrovane mosnje
Jooooj Boze kako me ovakve stvari naljute kesyxfjokdsefjbdcsvgbndgkm..............................
jel ugrožen bingo city centar? moram u kino gledat avendjere nove
Ne daj Boze da Klix.ba snima prirodne ljepote BiH ili dobre stvari i dogadjaje. Vi ste uvijek na mjestu smeca, negativnosti, ubijanja...kratko receno izvor obavjesti svega negativnog kod nas i u svijetu..
zvati Holandjane da prave branu
dajte strukturu zaposlenih koji su odgovorni za ovo "more"
Koliko ce zagadjivaci biti kaznjeni ili ce se proglasiti prirodnom katastrofom? Nije zagadjena samo Spreca nego i Bosna i Sava... Ribe ce pocrkati. Poljoprivredno zemljiste ce se zagaditi... I krivac ce se izvuci bez da plati nadoknade ljudima i da ocisti ono sto je zagadio. Gdje su oni zeleni koji se bore protiv hidrocentrala..ko bajagi zagadjuju. Na ovakve stvari cute. Prodane duse.
to je tako kada na odgovorne pozicije stavis podobne a ne sposobne. kada ti analizu, stanje i inspekciju vrse rodjaci a ne obuceni i osposobljeni. kada katastrofu ne smatras necim opasnim, jer si uljuljkan i ususkan u novce od gradjana. omogucio i odobrio narod.