{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klinički centar Banja Luka duguje oko 50 miliona KM

S
1.3.2013. u 16:04
0
4
Klinički centar Banja Luka duguje oko 50 miliona KM
0
Klinički centar Banja Luka duguje oko 50 miliona KM
Brano Topić (Foto: SRNA)
Klinički centar Banja Luka dobavljačima duguje više od 40 miliona KM, a za četiri mjeseca neuplaćenih doprinosa za 2.672 radnika duguje oko sedam miliona KM, izjavio je danas generalni direktor ovog centra Brano Topić.
Topić je rekao da je o finansijskoj situaciji banjalučkog Kliničkog centra upoznato resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske, te da je potrebno što hitnije riješiti postojeće stanje, kako se ne bi došlo u situaciju da se zbog nedostatka potrebnog materijala i lijekova moraju raditi samo hitni slučajevi.

"Mislim da do toga neće doći, da ljudi koji vode zdravstvenu politiku znaju koja je to opasnost", naveo je Topić i dodao da banjalučki Klinički centar za sada raspolaže sa dovoljno potrošnog materijala i lijekova.

Napominjući da uskoro počinje izgradnja južnog krila Kliničkog centra u Banjoj Luci, Topić je istakao da će na taj način biti razdvojeni hospitalizovani i ambulantni pacijenti, te omogućeno brže i efikasnije pružanje medicinske pomoći.

Prema njegovim riječima, u banjalučkom Kliničkom centru dnevno je na bolničkom liječenju više od 1.100 pacijenata, u 22 operacione sale dnevno se izvrši više od 120 "velikih operacija", a na Klinici za ortopediju operiše se pet do šest pacijenata.

Osvrćući se na zapošljavanje, Topić je naveo da je tokom prošle godine u Kliničkom centru Banja Luka zaposleno 120 novih radnika, među kojima je i šest mladih doktora koji se "ubrzanim sistemom već nakon prve dvije godine osnovne specijalizacije ciljano usmjeravaju".

Govoreći o angažmanu stručnjaka iz regiona, Topić je rekao da je to višestruko isplativo, da korist od edukacije imaju mladi u banjalučkom Kliničkom centru, a pacijenti dobiju najkvalitetniju uslugu i jeftiniju nego u regionu.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naveo da je sa doktorima iz regiona sklopljen poseban ugovor o plaćanju i da visina ugovora zavisi od angažmana.

Topić je rekao da će, ukoliko ostane na čelu ove zdravstvene ustanove, raditi na tome da se uvede spoljni servis za održavanje higijene u Kliničkom centru, jer smatra da se taj angažman, koji je nedavno raskinut, pokazao kao isplativ i da bi se time uštedjelo 40.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: