{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kliničkom centru Banja Luka otkazani ugovori za oko 200 radnika

F
11.4.2013. u 14:53
0
3
U Kliničkom centru Banja Luka otkazani ugovori za oko 200 radnika
0
U Kliničkom centru Banja Luka otkazani ugovori za oko 200 radnika
Za oko 200 radnika koji su u Kliničkom centru Banja Luka bili angažirani na određeno vrijeme nisu produženi ugovori, a moguće je da takva sudbina bude i za neke od zaposlenih na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.
O odluci da se ne produže ugovori za oko dvije stotine radnika Kliničkog centra Banja Luka zaposlenih na određeno vrijeme, danas je rukovodstvo Kliničkog centra Banja Luka, s novoimenovanim vršiocem dužnosti generalnog direktora prof. dr. sc. med. Duškom Račićem na čelu razgovaralo s predstavnicima sve četiri sindikalne organizacije koje okupljaju radnike u zdravstvu.

Račić je naveo da je odluka o neproduženju ugovora za spomenute radnike "bila obaveza“ u skladu s preporukama resornog ministarstva, ali i potreba u skladu s planom finansijske konsolidacije Kliničkog centra Banja Luka.

"Svjesni smo da se radi o teškim odlukama i iza njih čvrsto stojimo jer moramo da mislimo i na 2.500 stalno zaposlenih radnika Kliničkog centra Banja Luka, te na hiljade pacijenata kojima svaki dan moramo da pružimo najkvalitetniju i najefikasniju zdravstvenu zaštitu koja im je potrebna", naveo je on na sastanku sa sindikalcima.

Također, rukovodstvo najveće zdravstvene ustanove u RS-u je od nadležnih službi Kliničkog centra zatražilo i spisak zaposlenih na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, koji planira da detaljno analizira, radi revidiranja potrebe za medicinskim kadrovima koji su u Kliničkom centru zaposleni na osnovu ovakvih ugovora.

Navedene aktivnosti dio su, navode, mjera finansijskog oporavka i strateškog pristupa razvoju najvažnije medicinske ustanove u RS-u, o kojima je rukovodstvo Kliničkog centra Banja Luka obavijestilo predstavnike sindikalnih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: