BiH
0

Kineskinja priznala poresku utaju, bit će kažnjena sa 5.000 KM

SRNA
Državljanka Kine Nan Vang koja je optužena za poresku utaju, sporazumno je priznala krivicu sa Tužilaštvom BiH za krivično djelo za koje se tereti i saglasna je da joj Sud BiH izrekne novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, optužena Nan Vang u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 6. juna prošle godine, koju je 18. juna 2012. godine potvrdio sudija za prethodno saslušanje Suda BiH.

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana su saglasni da Sud BiH izrekne optuženoj novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM, a predložena kazna je u skladu sa ulogom optužene u izvršenju krivičnog djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju joj, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanke Kine Nan Vang i pravnog lica "Emerald investment" Sarajevo zbog sumnje da su počinili krivično djelo poreske utaje, čime je budžet BiH oštećen za 32.828 KM, saopšteno je ranije iz ove pravosudne institucije.