{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kineskinja optužena za poreznu utaju u BiH

F
27.11.2013. u 12:44
1
7
Kineskinja optužena za poreznu utaju u BiH
1
Kineskinja optužena za poreznu utaju u BiH
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Yeru Fang, rođene 23. 09. 1978. godine u mjestu Liaoning u NR Kini, nastanjene u Zenici, državljanke NR Kine, koja se tereti da je počinila krivično djelo porezne utaje.
Optužena Yeru Fang se tereti da je od 01. 08. 2006. godine do 31. 08. 2006. godine, kao direktor pravne osobe "Ming Hui“ d.o.o. Zenica sa sjedištem u Zenici, i PDV obveznik, izbjegla plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da je optužena vršila prodaju robe za koju je bila knjigovodstveno zadužena, te prodajući je za gotov novac nije prikazivala prodaju iste kroz knjigovodstvene evidencije, već je u PDV prijavi za navedeni period prikazala obavezu za PDV u iznosu od 9.990 KM, na koji način je dajući netačne podatke i ne iskazujući stvarno ostvareni promet izbjegla da obračuna, prijavi i plati porezne obaveze u iznosu od 121.674,64 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: