|

Kebo povukao saglasnost za imenovanje Šahbaza Džihanovića

Kebo povukao saglasnost za imenovanje Šahbaza Džihanovića
0
Klix.ba
30.1.2014. u 12:56
72
komentara
0

dijeljenja
Kebo povukao saglasnost za imenovanje Šahbaza Džihanovića Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik FBiH uputio je akt predsjedniku FBiH Živku Budimiru, Domu naroda Parlamenta FBiH i Ustavnom sudu FBiH kojim povlači raniju saglasnost za imenovanje Šahbaza Đihanovića za sudiju Ustavnog suda FBiH.
Činjenicom da su predsjednik FBiH Živko Budimir i zamjenik premijera Jerko Lijanović pokretanjem postupaka pred Ustavnim sudom blokirali imenovanje sudije Edina Muminovića kojeg je Parlament federacije potvrdio kao člana Vijeća za zaštitu vitalnih interesa, formiranje i rad ovog Vijeća je onemogućen, a predsjednik FBiH i zamjenik premijera dodatno zakomplicirali rad najviše sudske instance, stoji u saopćenju iz Kebinog kabineta.

Kako bi deblokirao ovu situaciju i omogućio Ustavnom sudu FBiH da radi u punom kapacitetu, potpredsjednik FBiH, smatrajući to svojim moralnim činom, povukao je saglasnost datu za imenovanje sudije Šahbaza Džihanovića.

Kebo insistira da u odluci za imenovanje novih sudija bude kandidat iz reda bošnjačkog naroda, jer, kako je kazao, štiteći interese bošnjačkog, uvažava nacionalne interese hrvatskog i srpskog naroda i obratno, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika Kebe.
Prijavi grešku


Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...