{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kćerka Fikreta Abdića u Sarajevu predstavila Laburističku stranku BiH

F
24.9.2014. u 12:18
322
120
Kćerka Fikreta Abdića u Sarajevu predstavila Laburističku stranku BiH
322
U Sarajevu danas je prvi put prezentirana Laburistička stranka BiH, a ovom prilikom predstavljeni su kandidati na općim izborima 2014. godine za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Federalnog parlamenta i Kanton Sarajevo.
Tom prilikom predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić-Jelenović istaknula je da je ova stranka nastala u Krajini, tačnije u Velikoj Kladuši, te da je registrirana u Unsko-sanskom kantonu.

"Osnovno joj je da se zalaže za prava radničke klase i svih onih obespravljenih i osiromašenih ljudi, ali i mladih ljudi kojima je jedina alternativa to da napuste zemlju", kazala je Abdić-Jelenović, koja je ujedno i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Među ostalim ciljevima stranke su razvoj privrede i zaštita državne i privatne svojine, vladavina prava i afirmacija pravne sigurnosti, te izgradnja BiH kao demokratske države ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih građana koji u njoj žive.

- Laburistička stranka se bori za odgovornost, rad, poštenje, istinu, znanje i pravednost - istakla je predsjednica stranke.

Laburistička stranka kao pripadnik laburističkog pokreta svijeta zalagat će se kao prvo za sva prava radnika, dioničara, penzionera, socijalno ugroženih građana, seljaka, kooperanata i svih onih koji su se svojim radom i zalaganjem izgradili najveće ekonomske subjekte na ovim prostorima, a koji su uništeni ili se uništavaju u procesu privatizacije.

Ovi ciljevi stranke, kako je kazao kandidat Laburističke stranke za Predstavnički dom Federalnog parlamenta Zahid Pezo, su takvi da podstiču ekonomski i privredni razvoj BiH.

- Mi smo stranka koja je te procese već otvorila u odnosu na druge stranke i to kroz projekte Agrokomerca i Agrofeniksa. Međutim, nismo dobili punu podršku vlasti te sada sami izlazimo na izbore da bismo to približili javnosti - kazao je Pezo.

Također, kandidat za Predstavnički dom Federalnog parlamenta je Edis Filipović, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Neda Pozderac, a kandidat za Kantonalnu skupštinu Adi Pezo.

Poseban odnos prema poljoprivredi i selu ova stranka će, kako je rečeno, ponuditi kroz jedan cjelovit program integralnog razvoja poljoprivrede i sela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: