BiH
4

Kavazović: Zakone moraju poštovati svi, a ne provoditi neke svoje hirove u zemlji

FENA
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH (IZuBiH) Husein-ef. Kavazović ukazao je danas da svi "trebamo sagledati stanje bh.stanovništva, bez obzira na vjeru i naciju, u smislu ostvarivanja prava svakog građanina pojedinačno".

Naglasio je da svaki čovjek mora da ima prava koja mu pripadaju.

"Imamo jedan život i taj život ne može biti podjeljen na etničke osnove, jer svako od nas je individua, samo ima svoje ime i prezime, svoj život. Kolektivitet je nešto što mi ne biramo, što je nametnuto, ali imamo invidualan život i tom životu se trebamo okrenuti", ukazao je ef.Kavazović.

On je novinarima u Banjoj Luci rekao da svi građani moraju poštovati zakone BiH.

"Zakone moraju poštovati svi, i oni koji bi aktom sile i nasilja provodili neke svoje hirove u ovoj zemlji", rekao je reis Kavazović kometirajući jutrošnju akciju u Sarajevu usmjerenu protiv osoba koje se dovode u vezu s terorizam.

Govoreći o problemu vraćanja vakaufske imovine, Kavazović je rekao da je to državno pitanje koje će BiH morati jednog dana riješiti na putu ka EU.

"Ukoliko BiH želi pristup EU ona će morati riješiti pitanje nepravedeno oduzete imovine, bez obzira da li se radi o imovini vjerskih zajednica ili privatnih osoba, jer je to civilizacijska norma. Nadamo da će se i to pitanje u skorije vrijeme rješavati", naglasio je Kavazović.