Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast gradonacelnice... Uzmite im svaki dinar!
Ispravno, bas sam se nadao da ce slijediti tuzba! Neko je kriv za neodrzavanje... Samo lupati po dzepu i zatvorom dok se stanje ne dovede u red. Drukcije se stoka ne moze nauciti odgovornom radu!
de koju baklavu podjeli i čašu vina naspi za to si najbolja
ubleho od osobe
Cuj gdje su upravitelji, uzimaju pare po kvadratu stana a nece sijalicu da zamjene. Posalju cistacicu jednom sedmicno da omlati haustor da se racuna kao ciscenje. Ne daj boze nekog veceg problema e to onda stanari moraju rjesavati o svom trosku. Ne znam zasto uopste postoje ti upravitelji. Nama godinama stoji tabla od hetiga "opasnost od obrusavanja fasade", oni se ogradili upozorenjem 😂
Zakon o odrzavanju zajednickih djelova zgrade je katastrofa. Odes do upravitelja kaze nase je do 15% od uplate, cini mi se, i to je za vrsenje administrativnih poslova i onoga sta se vi dogovorite... U 90% zgrada sastaviti etazne vlasnike je skoro pa nemoguca misija.
Planovi sta treba raditi godisnje se skoro nikada ne rade. Cijene popravki od strane upravitelja su katastrofa nista pogodnije nije a ako ti se ne dopada trazi svog majstora i to je opet katastrofa.... Sve u svemu ovaj zakon je uzas i pomaze samo da upravitelji zarade. Sredstava na racunima nikada nema... bez obzira uplacivali ili ne.
Normalno da treba tuzit samo našem svijetu mrsko to radit
Ja bi volio da povrijedjena osoba dobije sve sto zakonski pripada u ovom slucaju , ali i vi ste oni koji placate te upravitelje tih objekata , zasto nepoduzimaju nesto u vezi ispravnosti objekata !
Najveca spodoba na BH sceni. Kazu da i smrdi lojava
Ti si spodoba. Benjamina je fina, obrazovana i kulturna zena.
Kako grad nije nadlezan??? Grad bi tribao biti nadlezan da usvoji zakon o sanaciji i održavanju objekata koji, kao u ovom slučaju, utiču na sigurnost javnog prostora mada kladio bih se da sličan zakon vec postoji. Sta ima žrtva da se ganja sa neodgovornim vlasnikom zgrade koja se nije renovirala jos od Titinog vakta. Zrtva treba da tuzi grad a grad da udara teške kazne neodgovornim vlasnicima. Setati Sarajevom je vec poodavno postalo ruski rulet.
Kako jest? Hoce li meni na kuci renovirati fasadu?
Tako je, treba tužiti i upravitelja i etažne vlasnike. Sebi unutra napuca stan a fasada mu otpada, misli jad što plaća upravitelju 12-15 KM mjesečno da je sa tim sve riješio.
Kako ce pojedinac mijenjati vanjski izgled zgrade? Kod mene na spratu se zid obrusava, upravitelj, opcina i ostali.. ma niko ni prstom da mrdne, a ja o svom trosku ne smijem, jer ce mi neko od komsija zvati inspekciju i na kraju platim kaznu.
truba
Tuzba je iz raja izasla 😉
Jest da imamo pravo pravosudje. Neznam koliko je godina gospodji ako je starija nece docekati presudu.
Kome ćeš ti bona ne bila pružiti pravnu pomoć?! Tu ti sigurno neće pomoći vijeće staraca od davjetnika. Pa nisi bila sposobna planirati i provesti proveduru janab za koncert povodom obilježavanja Dana ZOI.
jbo te zoi jugosauru .. grad se raspada ... smeca na sve strane , fasade padaju on prica o zoi prije 40 godina
Stanari su vlasnici zgrade i treba da snose punu odgovornost - ukoliko su imali novca na zajednickom racunu, a upravitelj nije prisilno izvrsio popravke kriv je upravitelj. Cisto ko suza. Gledajuci lokaciju vjerovatno su to gAzDe vlasnici kojima je marka teska tonu, i treba ih oguliti!
Benjamina, zasto kao gradonačelnica se ne zauzmeš da se pomogne Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, oni su po pricama koje cujem, u užasnoj situaciji po pitanju finansija, sa dosta kreditno zaduženih uposlenika. Sredi ljudima da budu na budžetu Kantona Sarajevo, ti se zauzmi za njih, jer izgleda da mnogima nije u interesu da oni uđu u budžet.
Bravo ❤️✌️