BiH
5

Kantonalni sud Sarajevo dva dana čuvao Rješenje Vrhovnog suda FBiH o predmetu Arslanagić

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zaprimilo je danas u 15:15 sati Rješenje Vrhovnog suda FBiH u kojem je uvažena žalba Tužilaštva izjavljena protiv rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu (KSS) od 25. augusta, kojim je ukinut pritvor osumnjičenima Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi i Amaru Arslanagiću.

Vrhovni sud FBiH je izdao ovo rješenje 8. septembra, ali je Kantonalni sud Sarajevo proslijedio isto Tužilaštvu KS tek danas, potvrdio nam je portparol Tužilaštva KS Alem Hamzić.

"Vrlo smo rezignirani ponašanjem Kantonalnog suda Sarajevo koje nam je tek danas dostavilo rješenje Vrhovnog suda FBiH", rekao je Hamzić za Klix.ba.

S obzirom na to da je Kantonalno tužilaštvo KS jedna od strana u procesu u predmetu Arslanagić, Kantonalni sud Sarajevo je bio dužan da im odmah proslijedi Rješenje Vrhovnog suda FBiH.

Kantonalni sud Sarajevo je osumnjičenima umjesto pritvora odredilo mjere zabrane na što se Kantonalno tužilaštvo žalilo.

Podsjećamo, više osoba uhapšeno je u akciji Buyer koja je provedena 27. maja 2015. Akciji Buyer prethodila je višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi Bosnalijek Sarajevo. Uhapšeni su Šefik Handžić, Hasan i Jasmin Šepo, Amar Arslanagić, Samir Telibećirević, Aida Selević i Izet Arslanagić.