|

Slučaj "Bosnalijek": Ponovo ukinuto rješenje za okončanje pritvora Arslanagiću i drugima

Slučaj "Bosnalijek": Ponovo ukinuto rješenje za okončanje pritvora Arslanagiću i drugima
20
Klix.ba
23.9.2015. u 14:39
36
komentara
20

dijeljenja
Slučaj "Bosnalijek": Ponovo ukinuto rješenje za okončanje pritvora Arslanagiću i drugima Edin Arslanagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je svojom žalbom ponovo izdejstvovalo ukidanje rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je ukinut pritvor osmumnjičenima u predmetu "Bosnalijek" - Amaru Arslanagiću, Edinu Arslanagiću, Šefiku Hamdžiću i Hasanu Šepi.
Radi se o osobama protiv kojih se vodi istraga u slučaju "Bosnalijek" zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, poreznom utajom, krivotvorenjem službene isprave i sklapanjem štetnog ugovora.

Kantonalni sud Sarajevo će po treći put odlučivati o prijedlogu Tužilaštva da se osumnjičenima produži mjera pritvora. Rješenje je ukinuo Vrhovni sud Federacije BiH, a datum odlučivanja još uvijek nije određen.

Podsjećamo, više osoba uhapšeno je u akciji Buyer koja je provedena 27. maja 2015. Akciji Buyer prethodila je višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi Bosnalijek Sarajevo.

Uhapšeni su Šefik Handžić, Hasan i Jasmin Šepo, Amar Arslanagić, Samir Telibećirević, Aida Selević i Izet Arslanagić.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...