|

Vrhovni sud FBiH potvrdio da je Tužilaštvo KS pogriješilo u slučaju "Arslanagić i drugi"

Vrhovni sud FBiH potvrdio da je Tužilaštvo KS pogriješilo u slučaju "Arslanagić i drugi"
16
Piše: E. S. H.
22.10.2015. u 13:45
49
komentara
16

dijeljenja
Vrhovni sud FBiH potvrdio da je Tužilaštvo KS pogriješilo u slučaju "Arslanagić i drugi" Senka Nožica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je 19. oktobra 2015. godine potvrdio rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je četvrti put odbijen zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo za produženje pritvora Edinu Arslanagiću, Amaru Arslanagiću, Šefiku Handžiću i Hasanu Šepi.
"U obrazloženju rješenja je Vrhovni sud naveo da je Tužilaštvo od samog početka pogriješilo u primjeni prava kojima je tražilo produženje pritvora što je odbrana sve vrijeme i objašnjavala", rekla je za Klix.ba Senka Nožica advokatica Edina Arslanagića.

Podsjećamo, više osoba uhapšeno je u akciji "Buyer" koja je provedena 27. maja 2015. Akciji je prethodila višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi Bosnalijek Sarajevo.

Tada su uhapšeni Šefik Handžić, Hasan i Jasmin Šepo, Amar Arslanagić, Samir Telibećirević, Aida Selević i Izet Arslanagić.

Arslanigići, Handžić i Šepo su 26. augusta pušteni na slobodu i određene su im mjere zabrane.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...