Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta kaze, imao dvodnevni kurs
Dobro podmazan i za ovakvu bizarni izjavu! FUJ za čast koju ima ovaj oficir. Kao da je završio VA na Palama!
Ovo je vise manje ne poznavanje elementarne balistike minobacacke mine. Bilo koji balisticar ce njegove teze pojesti za dorucak. A ovdje bi najidealnije bilo da se rekonstruira dogadjaj i da se izvrse opaljenja iste mine na nekom poligonu sa slicnom topografijom i da se rijesi to pitanje jednom za uvijek! Ovako, uvijek ce se naci neko "pametan" da popuje.
"Izuzetno strma putanja" ' to samo znaci da je minobacacka granata ispaljena sa maksimalnog dometa ili priblizno maksimalnog dometa. Ovaj ne poznaje osnove fizike a o balistici da ne pricamo! Minobacacke granate po pravilu padaju skoro pa vertikalno.
Nije tacno ispaljena je iz velike blizine, sto pjenite Alija vas izdao u srebrenici zrtvovao svoj narod, na merkalama pobio svoj narod i ovaj njegov sincic ce vas prodati za vrecu zlata....
srbine sa hrvatskim jezikom, iz velike blizine se granata ispaljuje bez dodatnih punjenja, tako da se putanja mnogo ne mjenja!
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Selamim hi unas vjerske experate, da se uključim ute životne teme suovim: Allahov Poslanik s.a.v.s. je kazo: ''Allah neće pogledat osobu koja je spolno opčila sa svojom suprugom u analni otvor.'' (En-Nesai i Ibn Hibban, Ibn Madže, br. 1923, od Ebu Hurejre, r.a., sahih – vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani)
Hoće li Alah pogledati dotičnu suprugu?
Sad kad Mile preuzme sudstvo doci ce i atif i ostali na naplatu....
ahahahahahahahahahahaha
to je samo njegovo licno mišljenje , ništa relevantno ;)) ova praksa odbrane da dovode svjedoke ovog tipa ima za cilj da pokaze da i oni nešto rade a nema to nikakvu dokaznu vrijednost što neko ima dojam , dojam je jedno a cinjenice drugo
Prvi masakr se dogodio između 12:10 i 12:20 poslije podne, kada je minobacački projektil kalibra 120 mm ispaljen sa srpskih položaja na području sela Mrkovići pao u prepunu gradsku tržnicu Markale. Spasioci i ostali radnici Ujedinjenih Naroda su brzo stigli da bi pomogli brojnim civilnim žrtvama, dok su snimci događaja brzo postali glavne vijesti širom svijeta.[3] Kontroverza o događaju je počela nakon što je prvobitni izvještaj UNPROFORA došao do zaključka da je granata ispaljena sa položaja Armije RBiH. General Michael Rose, britanski čelnik UNPROFOR-a, je otkrio u svojim memoarima da je tri dana nakon masakra rekao generalu Divjaku, zamjeniku zapovjednika snaga Armije RBiH, da je granata bila ispaljena sa bosanskih položaja. Međutim, kasniji i opširniji izvještaj UNPROFOR-a je primjetio računsku pogrešku u originalnom izvještaju. Kad su ispravili grešku, Ujedinjeni Narodi su došli do zaključka da nije moguće utvrditi koja je strana ispalila granatu.
Đenerale samo reci.... boje te se Muslima cici i zatvorenog ako bog da istina i pravda ce pobjediti, kad tad.
reci mu da dodje pokupit gace sto je izgubio bjezeci od 505-te
terorisali granatama sad terorisu pomocu skola
đe taj zakon o negiranju svega i svačega ... pod hitno optužiti ovog kanadera za "negiranje" ... čega bilo