Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slavit cemo Hrvatsku i Hrvate kad nam posalju koji u ispomoc a onda cemo sutradan nastaviti ebati im mater i sve sto spada.
Balanced as all things should be
Hoćemo li biti spremni? Nećemo!
Uvaženi novinaru T.K. zaboravio si na krucijalni dio u svome razmišljanu o problemu požara na prostoru BiH. Da se ovog trenutka donese odluka o nabavi letjelica za gašenje požara vrijeme za njihovu isporuku je prilično dugo. Kada je riječ o Canadairima, Hrvatska je prije godinu ili dvije poručila dva ili četiri nova, nisam siguran, s rokom isporuke 2026. ili 2027. Slično je i s Air Tractorima, možda nešto bolje s helikopterima. Dakle, i 2028. je optimistična.
A necemo , necu ni citat dalje od naslova . Air traktori su za nas ,kanaderi nemaju mnogo velikih vodeni povrsina
Važno je da se vozni park redovno obnovi , ipak je sramota da im auta budu stara čak 5 godina.
Novinaru poranio si sa temom o požarima to je aktuelno kad su požari sad je No1 formiranje F. vlade
Inače, kad Hrvatska šalje kanadere izvan RH, to ne naplaćuje. Ogromni su troškovi tih aviona i posada, to se nama ne isplati. Puno je bolje plaćat intervencije, napravit ugovor i tako obavezat Hrvate na gašenje.
Pare za kanadere su dodijeljene za HDZ projekte!
Bitno je da vatra zahvati i hrvatski kanton ili županiju i onda će hrvatski kanaderi gasiti požar u BiH. Znači treba dobre duvače nabaviti da usmjeravaju vatru kad krene. To je sva pamet.
Nece kupiti sve dok nam se nesto veliko ne desi, narod izgine i poslije toga ne krene na marvu lopovsku. Sve do tada ce da nastave sa ovim sto rade 30 godina.
Poslala bi Hrvatska ali Mujo iz protesta ide ljetovati u Albaniju a ne Hrvatsku da je ne bi financirao tako da će ove godine biti otkazano zbog manjka budžeta.
pa kako SDA ce krasti ako kupe kanader ? FUCZ je glavni izvor liopovluka od Solaka pa na dalje
Kakva nam korist od kanadera i da ih nabavimo, kada za njihovo polijetanje treba saglasnost vlade madagaskara, vatikana i 50 drugih ministarstava, kao I sreca da taj dan laktasenko nije ustao na lijevu nogu.
Pitajte te poganu OSMORKU! Prijedlog Novaliceve vlade je bio da se kupe kanaderi, ali nažalost POGANA OSMORKA je taj prijedlog budžeta rasturila na Široko Briješki MUP, tvz.sveucilsnu bolnicu Mostar i ostale hdzove projekte.
Nek je trojka preusmjerila te pare za rjesavanje migrantske krize u sirokom brijegu a pozare ce gasiti kisa.
Ne mozemo placati brojne (nesposobne) ministre, luksuzna ministarska vozila, njihove sofere, tjelohranitelje, doplatak za odvojeni zivot itd. pa jos da imamo kanadere. Osim toga pojedini dusmani u vlasti se tako izdajnicki ponasaju da izgleda kako bi najvise voljeli da sve u BiH izgori do zemlje. Dokle cemo to sve trpiti i finansirati iz svojih veoma ogranicenih prihoda?
Hrvatski kanaderi su vlasnistvo Hrvatskog ratnog vojnog zrakoplovstva, dakle Hrvatske vojske. I onda njih zovete da vam pomognu , a kad je rijec o Mirovnoj vojnoj misiji onda se tim istim ljudima rugate u oci. Bosnjaci.