{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kamion s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava krenuo prema Sarajevu

9.7.2014. u 11:01
121
Kamion s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava krenuo prema Sarajevu
121
Kamion s posmrtnim ostacima 175 identificiranih žrtava genocida nad Bošnjacima počinjenog 1995. godine u Srebrenici krenuo je u koloni iz Visokog prema Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.
Današnjem ispraćaju najmanjeg broja identificiranih žrtava u odnosu na protekle godine prisustvovalo je više stotina građana koji su suzama, bolom, jecajima i molitvama ispratili kamion sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici.

U toj koloni je 13 maloljetnih osoba, najmlađa je imala 14 godina, Senad Beganović. Njemu će u petak biti klanjana dženaza u Memorijalnom centru Potočari, gdje je do sada ukopano 6.066 njegovih sugrađana.

Ispraćaju u Visokom danas su prisustvovali i nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH i bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić, te premijer Vlade ZDK Munib Husejnagić, kao i ministar Mirko Trifunović.

Porodice su ogorčene Haškim tribunalom i domaćim sudovima jer, kako su rekli, oslobađaju zločince koji su pravili masakr po Bosni i Hercegovini.

"Izgubila sam muža i sedmero djece, majku, brata, svu familiju što sam imala, a danas ispraćam sestrinog zeta. Svaki dan je tuga i zločinci opet 'nisu krivi'. Puštaju ih na slobodu, a sude im dok ne krepaju", kazala je ranije za naš portal Senija Ribić prilikom ispraćaja tabuta iz Visokog.

Povorka će se kretati maršrutom Visoko - autoput - Vogošća, nakon čega je planiran dolazak u Sarajevo, odakle će se kretati kroz Alipašinu i Titovu ulicu. Tužna povorka će se zaustaviti ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, i na mjestu masakra na tržnici Markale.

Nakon ispraćaja iz Sarajeva kamion će potom ići kroz Lepešnicu, Sokolac, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu, a dolazak u Memorijalni centar Potočari planiran je oko 17 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: