{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bol, suze i jecaj na ispraćaju tabuta iz Visokog

9.7.2014. u 09:33
9.7.2014. u 10:23
83
Bol, suze i jecaj na ispraćaju tabuta iz Visokog
83
Iz Gradskog groblja u Visokom danas su ispraćeni kamioni sa 175 identificiranih tijela žrtava genocida u Srebrenici, koja će 11. jula pronaći vječni smiraj u Memorijalnom centru Potočari.
Današnjem ispraćaju najmanjeg broja identificiranih žrtava u odnosu na protekle godine prisustvovalo je više stotina građana koji su suzama, bolom, jecajima i molitvama ispratili kamion sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici.

Porodice su ogorčene Haškim tribunalom što oslobađa zločince koji su pravili masakr po Bosni i Hercegovini.

"Izgubila sam muža i sedmero djece, majku, brata, svu familiju što sam imala, a danas ispraćam sestrinog zeta. Svaki dan je tuga i zločinci opet 'nisu krivi'. Puštaju ih na slobodu, a sude im dok ne krepaju", kazala je za naš portal Senija Ribić prilikom ispraćaja tabuta iz Visokog.

Dževada Halilović je danas iz Visokog ispratila oca i djevera.

"Došla sam iz Australije ispratiti oca i djevera koji su ubijeni 1995. godine u Srebrenici. Teško mi je o tome pričati, sa ocem sam se rastala u Potočarima, mene su pustili, a njega odvojili u stranu. Kada smo došli u Tuzlu nadala sam se ponovnom sastanku, ali ništa... U ratu sam izgubila još brata, dva djevera, svekra, pet daidža... Kosti mog oca su pronašli u tri grobnice i danas ga ispraćam na vječni smiraj", kazala nam je Halilović.

Ispraćaju u Visokom danas su prisustvovali i bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić, te premijer Vlade ZDK Munib Husejnagić, kao i ministar Mirko Trifunović.

Najmlađa žrtva koja će ove godine smiraj naći u Memorijalnom centru u Potočarima je Senad Beganović, rođen 1980. godine, a najstariji je Hurem Begović rođen 1916. godine.

Povorka će se kretati maršrutom Visoko - autoput - Vogošća, nakon čega je planiran dolazak u Sarajevo, odakle će se kretati kroz Alipašinu i Titovu ulicu, a tužna povorka će se zaustaviti ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon ispraćaja iz Sarajeva kamion će potom ići kroz Lepešnicu, Sokolac, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu, a dolazak u Memorijalni centar Potočari planiran je oko 17 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: