Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daleko najprljavi izvor energije.
EU zeli smanjenje emisije staklenickih plinova. Ako ikad udjemo trebat ce nam reforma energetskog sektora sto znaci da je bolje odmah ulagati u obnovljive izvore nego u rudnike (samo odlazemo problem za poslije). Znam da je ljudima bitan posao ali prekvalifikacija na druga zanimanja je bolja opcija (i nadam se da ce je drzava poduprijeti)
pa napravi ti nuklearku ako si majstor. Hoće struju za svoj električni auto a da se struja prozivodi iz vjetroelektrana. Sine, potršnja struje će se 100x povećati koje su to vjetroelektrane za 2 milijarde električnih automobila da industruju i kućanstva ne računamo ?! Postoji i druga mogućnost da električna energija poskupi toliko da je samo odabrani imaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ni Hitler ni Tito ni Paveliću ni Austro Ugarska nisu uništili rudnike svi su imali koristi, samo ova nazovi država je uspjela Tuzlo sta si dopustila.
Hocel iko reci i objasniti ovim dobrim ljudima da su prodati EU agendi. Do 2030 50% ih ide na prinudnu mirovinu.
Ali se uvijek namazu po licu kao da glavama kopaju ili tako pokusavaju pridobiti empatiju naroda???
Sta se god moglo unistit sda je unistila
Uz novu opremu ne treba toliko rudara i onda im ni to ne odgovara. Jbg ne moze i jare i pare.
Svaka cast toj teskoj i casnoj profesiji, medjutim ruku na srce i vi ste ispolitizovani...predugo ste pod zemljom pa ste otupili i smezurali, prije je bilo ako se rudari dignu zemlja ce da se trese a sad?pa vi ste gore mlohe nego iko.
Tokicu pa postavi li iko pitanje od Vas zasto Elektroprivreda daje kontrolu uglja samo jednoj firmi iz Sarajeva i na osnovu njihovih analiza se placa tona uglja. Sta ako uzorak nije uzet kako treba pa se dobiju losiji rezultati??? Zasto rudnici ne angazuju druge firme koje bi provjerili kontrolu uglja sa analizama...na svim rudnicima!!! Pa da se vidi da li je tona uglja plaćena od Elektroprivrede kako treba!!!
Treba ove sve zamijeniti sa mašinama i robotima. Mašina ne kuka, ne štrajkuje i radi 24h na dan svaki dan
Kreke će biti, sve drugo će proći.
Bošnjoooki postoje da rade ono što Hrvati i Srbi ne žele. Bauštela, rudnik, i slični jednostavni poslovi za koje ne treba mozak. Ipak, ni to nisu sposobni.
Cinjenica da pamet vezes za naciju je dovoljna da te svi ovdje svrtamo medju glupane, naravno zajedno sa ovim sto su ti like dali...
Problem kreke je u SDA. Svi tajkuni koji izvlače milione i uprave koje SDA stavlja kako bi obezbijedila novac i moć. Naravno sve to ode preko leđa rudara a pomaže im u propadanju i prodati predstavnici sindikata koji su se prodali i rade u interesu EP i Tajkuna odnosno SDA lopovija. JUNUZOVIĆ, HiH... Kad se rudari podignu prvo pohlupaju te mašine, pa upravu , pa vladu , pa Centralu SDA e od tada idu svijetli trenuci za rudnik i rudare.
Zar postoje mladi rudari, zar itko se odluci zaposliti u rudniku, osim...
Bravo mladi
Imaju love za izvlačenje koliko hoćeš. Sram ih bilo. To je epbih. https://inforadar.ba/korupcijska-afera-iz-epbih-godinama-izvlace-novac-i-pogoduju-firmi-iskraemeco-u-distribuciji-brojila/
A kome bi prodali ugalj da nije Elektroprivrede koja im otpisuje dugove.
ova septicka jama od drzave ce za koju godinu imati ozbiljne probleme u snadbjevanju strujom.
Kreka se zatvara i niko nam nece da kaze jer nesmije. Tuse nas polako i zato odlazimo svakim danom iz rudnika i dajemo otkaze jer nema budućnosti ni u kreki a ni u drzavi.