Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mozes za 5 godina popraviti ono sta SDA razara godinama.
@Walterova sjena tacno!
samo zamisli sta se lik dosjetio ? ..poslije 11 godina studiranja da postane profesor ? :D i sad dundjer da uci djecu ...moze samo da pravi jos vece dundjere
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Zdravstvo je srusio paramedicinski kadar, vozaci, portiri, vrtlari, cistacice. U zdravstvu ima vise love nego u bilo kojoj drugoj bransi, ali je SDA muzla toliko da su zaboravili da postoji dno, ili ih nije briga. U domovima nema materijala za rad, specijalisti se broje na prste a specijalizacije ne daju, doktori padaju od posla, sestara ko pljeve, pacijenti bahati..uzassss
Stavite Sebiju da bude gen.direktorica svim zdravstvenim ustanovama i ocekujte progres. Drugi se nikad nece njoj priblizit, jos 200g
Kako se neće raspadati kad svi doktori odoše ili u politiku ili u inostrastvo,ovi što pobjede u svojim strankama protjeruju ove iz drugih stranaka. Kakva je to država koja je na pilulama?
NA STA SPADE SARAJEVO GRADE. TRENUTNA VLAST PODSJECA NE REPREZANTACIJU U HRKLJUSU. SAMO STO OVI NE UDARAJU SEBE NEGO GRADJANE PO DZEPU. KADA OVE NATJERAJU, A NATJERAT CE IH TO JE SIGURNO, TEK TADA CEMO VIDJETI KOLIKE RUPE U BUDZETU SU OVI MISEVI IZGRIZLI.
Namjerno se prave liste dugog cekanja da bi morao platiti da ko fol prije dodjes na red a neke guzonje odmah dodju na red,to sam dozivio u Sarajevu i Tuzli,neki namjerno budu grubi prema tesko ozlijedjenima da bi platili,Sarajevo,mi smo bili natjerani da mijenjamo bolnicu i tako smo zavrsili u Zagrebu,sreca pa smo mogli to financijski izdrzati.Doktor Karabeg je tada bio kao sef odjela samo gost a nikad sef ili specijalista,na njegovom odjelu su sestrice kao bogovi.
@bosnavazda Kad me majka nazvala u Austriju da dodjem i to vidim i koji je to bezobrazluk,doslo je vozilo iz Bihaca i odmah je prebacena u Zagreb.Doktor Karabeg me molio da ostanemo ali nakon svega kazem Fuj.
PA KO JE MOGAO PROVESTI REFORMU - TETKA ZILHA ADEMAJ, I KO CE JE PROVESTI SADA - NOVA VLAST U KANTONU - DOBAR VIC. IMA LI IKO OCI DA VIDI DA JE VLAST U KANTONU SARAJEVO UDRUZENA INTERESNA SKUPINA KOJA IMA ZA CILJ SAMO JEDNO, DA OSTVARI LICNI INTERES I NISTA VISE. POJESCE TI MISEVI CARSKU HAZNU, A NE BUDZET KANTONA.
RETULTATI RADA VLADAJUCE SESTORKE U KS MOCI CE SE UPISATI JEDINO U ZBIRKU VICEVA ZA 2019. GODINU. KOLEKCIJA POLITICKOH PRIPRAVNIKA, FOLIRANATA, LEZIHLJEBOVIĆA PREDVODJENA KAPITENOM DINOM MAHALASEM JE SPOSOBNA SAMO DA SKRSI OVO NARODNIH PARA STO IM JE PRETHODNA VLAST OSTAVILA U BUDZETU I NISTA, NISTA NISTA VISE. KAKVI ONI I REFORMA. IZA NJIH CE OSTATI PUSTOS, NAZADAK I GODINE KOJE SU POJELI SKAKAVCI.
NIKAKAV PROBLEM, NEKA PREPISU KAKO SE REFORMISAO I REORGANIZOVAO KLINICKI CENTAR U SARAJEVU. I NEKA TO PRIMJENE. MADA MISLIM DA KONAKOVIC NE ZNA NI PREPISIVATI.
Čuj nema dovoljno Ljekara , samo u Berlinu 20-30 otvorili svoje ordinacije i termini za čas.
čovjek mora imati besplatnu punu zdravstvenu zaštitu (socijalno plaćenu - ne iz džepa poslodavaca-gazda-vlasnika-privatnika nipošto - njima njihovo narodu narodno), a vi ćete strukturirati dovijeka dok to ne shvatite il dok ne dobijete po glavi, il dok se sve ne raspadne, pa šta prije nastupi.
nikako mi nije jasno kad već dodješ do doktora specijaliste, on napiše terapiju, pa onda opet kod porodičnog da bi on ispisao recept, a i taj specijalista ako je pismen upiše recepte...... u čemu je problem da on to ne radi
Reforma zdravstva jedino se provodi planski i kako treba u KCUSu. Tamo su liste cekanja smanjene, ili ih uopste nema. U KCUSu su pacijenti zadovoljni. U KCUSu su uposlenici prvi put u zadnjih "najmanje" 30 godina zadovoljni. Svaka cast profesorici Izetbegovic!
Ne mogu da vjerujem da se nesto sto ne valja pripisuje prosloj vlasti, a da se ne pomene Konakovic, koji pliva iz vlasti u vlast. Sa njim je problem dosao, sa njim se problem i nastavio. Sjetite se da je u prosloj vlasti bio premijer. Osim diskriminacije u zdravstvu, jer je isti samo doktorima povecao plate, osim nezadovoljsta medju uposlenicima svih profila u zdravstvu, nista drugo nije uradio.
Prvo da se sprovede reforma dipoma.Kako su građani dozvolili da im nastavnik tjelesnog bude na celu Skupstine KS.To je strašno!!!
Prof.Izetbegovic je napravila cudo na KCUS.Od suplje nema nista, samo pogledajte sta je ona uradila.
Reformu jedinu moze sprovesti prof.Izetbegovic i niko drugi.