{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako napisati prijavu za EFA

13.4.2012. u 13:47
9
0
Kako napisati prijavu za EFA
9
Kako napisati prijavu za EFA
European Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja se organizuje u selu Alpbach (Austrija) svake godine od 1945. Evropski forum Alpbach 2012. se održava u periodu od 16.08. - 01.09.2012. sa generalnom temom "Očekivanja - budućnost mladih".
Forum Alpbach okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata. Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija, itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Alpbach se neformalno zove i "selo mislilaca" dok zvanično, Alpbach ima titulu najljepšeg sela Austrije kao i najljepšeg cvijetnog sela Evrope. Naime, tokom historije, Alpbach je zbog loših puteva bio relativno izolovan, što je doprinijelo da se u selu održi tradicija kao nigdje drugo u Austriji.

Za program stipendiranja za Forum mogu se prijaviti svi studenti ili diplomci do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju smještaj sa doručkom, troškove učešća i, u pojedinim slučajevima, džeparac.

Inicijativna grupa Alpbach Sarajevo, organizira prezentaciju stipendija i trening "Kako napisati prijavu za EFA" koja će se održati u utorak, 17. aprila sa početkom u 18 sati, u sali 9 Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 8. maja, a za više informacija posjetite www.alpbach.org , www.igas.ba, ili IGAS – Inicijativna Grupa Alpbach Sarajevo Facebook fan page.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: