{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu drugo druženje u okviru projekta Beyond Forum Alpbach - Sarajevo World Cafè 2012

24.4.2012. u 16:23
1
0
U Sarajevu drugo druženje u okviru projekta Beyond Forum Alpbach - Sarajevo World Cafè 2012
1
U Sarajevu drugo druženje  u okviru projekta Beyond Forum Alpbach - Sarajevo World Cafè 2012
Inicijativna grupa Alpbach Sarajevo, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu, predstavlja drugi Cafè u okviru projekta Beyond Forum Alpbach - Sarajevo World Cafè 2012.
Tema drugog Sarajevo World Cafèa jeste Sarajevo - održivi grad. Ovom prilikom studenti će biti u mogućnosti podijeliti svoja razmišljanja o strategijama primjene sve popularnijeg koncepta održivog razvoja na Sarajevo. Projekat prati koncept World Café kojim se želi, u zamjenu za klasična predavanja, studentima i mladim ljudima dati prilika da budu aktivni učesnici diskusije na novi način.

Na sesiji "Sarajevo - održivi grad" studenti će imati priliku da uz šoljicu kafe u opuštenoj atmosferi razgovaraju sa gostima iz gradske uprave i ministarstva, te iz polja obrazovanja, arhitekture i zaštite okoliša.

Oni su: Tim Clancy - poznati borac za očuvanje okoliša, Miroslav Živanović - zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva, Vesna Hercegovac-Pašić - šef katedre na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Haris Lulić - ministar saobraćaja Kantona Sarajevo i prof. dr. Kasim Tatić – Ekonomski fakultet.

Sesija se sastoji iz pet vremenski ograničenih ciklusa razgovora. Studenti su podijeljeni u grupe od kojih će svaka imati priliku za 15-minutni razgovor sa svakim gostom. Nakon isteka prvih 15 minuta, svaka grupa ide za drugi stol, gdje ih dočekuje drugi gost i moderator diskusije. Svaki krug razgovora počinje pitanjem koje je osmišljeno u skladu sa kontekstom i svrhom sesije.

Drugi Cafè održat će se u srijedu, 25. aprila 2012. u 18:00 sati, u Svečanoj sali Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Kao zaključak tri planirane sesije, IGAS članovi će pripremiti multimedijalni dokument koji će biti prezentovan mreži članova Evropskog Foruma Alpbach, i koji će sadržavati glavne zaključke razgovora. Također, ovo je prilika i da svi zainteresovani dobiju i više informacija o programu stipendiranja za ovogodišnji Europski Forum Alpach, koji se održava od 1945. godine u idiličnom tirolskom selu Alpbach.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: