Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sva slava 102. mot brigade odnosno 1. mot brigade - pripada izviđačko-diverzantskoj četi ove brigade "Pauci" koja je probijala linije od Sarajeva do Nišića , planine Zvijezde i Treskavice.
Jedan od zapovjednika se ubio prije nekoliko godina (Lepi), drugi je poginuo u saobraćajnoj nesreći, treći se objesio 2018 a borce ove udarne jedinice žive odbačeni i zaboravljeni.
gdje ste ckee danas ? kada treba drzavu od SDA lopova braniti ? ..svi kupljeni ...samo malo da analiziras kakva primanja imaju i gdje su im djeca zaposlena ....uvidis da su to ratni profiteri koji su za ratni pljen ratovali ! nikakvi heroji , patriote ili sta vise ...sve sto je valjalo do 2oooe je i pobbijenno
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Brigada sa najviše poginulih boraca. Zato se Paldum uvijek hvaliona satancima kospusa da ima najviše poginulih boraca. Samo, zašto samo na Kovače, ima puno boraca sahranjeno i na groblju Sv. Josip i pravoslavnom groblju. Najviše inacionalno zmiješana brigada i zato je bila tamo gdje je bila, najteže i najopasnije. Pozdrav borcima Otes 1992 i Čarapara 1993 od tromblondžije!
Ja sam krv prosipo za ovu drzavu,sad me neinteresuje ni drzava ni godisnjice,ljudi nadrljali praveci drzavu,sad na margini,niko te ne postuje,samo uvlakaci SDA uzivaju,lizu dupe vodji,ni boracki dodatak nisu dali braniocima,Bake i Salko(mislio je da ce sto godina zivjeti),poslali im policiju,da ih mlati.Fuj.
Trpmblondžija iz rahmetli Faksa ekipe, Rušdija komandant bataljona. Pozdrav Saletu, Neši, Emiru, rahmetli Kemici i svima ostalim koje se prepoznaju kada čitaju ovo. Jutro počelo suzavcem a završilo se povlačenjem iz Čarapare kroz tranšeje i rovove i ko je tu bio, svaka mu čast.
Esad paldum je ozbiljan oficir.
On je jedan levat, pojma nije imao o taktici. Imenovan je od strane alije i mislim da je bio podoficir. Njegov veliki ratni uspjeh je oslobađanje stana u majoruši.
Sta je sa obiljezavanjem 10 brdske brigade,kasnije 15 motorizovane,pa nije Caco jedini bio u 10 brdskoj,nego istinski heroji i najbolji borci ovoga grada.Mi smo zaboravljeni,iskoristili nas u ratu i vozdra.Sramota.
Teska vremena.Ne ponovilo se.Znam da ce cinjenice oko ovoga izmedju nas i ostalih naroda u BiH uvijek biti oprecne.Ali to ne znaci da ne mozemo naprijed.Ja sam u to doba iznad Bihaca imao iza sebe grad pun civila i u njemu svoju familiju.Slava mojim drugovima iz 102. i da nam Bog cuva BiH.
Slavna Armija BiH. Ponos drzave!
Živjela ARMIJA BIH
dijelimo se na brigade i na svaki mogući način
gdje ste ckee danas ? kada treba drzavu od SDA lopova braniti ? ..svi kupljeni ...samo malo da analiziras kakva primanja imaju i gdje su im djeca zaposlena ....uvidis da su to ratni profiteri koji su za ratni pljen ratovali ! nikakvi heroji , patriote ili sta vise ...sve sto je valjalo do 2oooe je i pobbijenno
FGRovci i komunjare ne vole ovo vidjet, radije bi da vide ravnogoraki pokret, to im je blize
Paldum, da obraza imaš, kao što nemaš, sakrio bi se u mišiju rupu - boli le te opet leđa kada imaš problem, kao što su te boljela kada je Stup gorio....
Da se mogu vratiti u proslost i biti neka vaznija figura, sve bih lidere devedesetih pohapsio i optuzio za veleizdaju Jugoslavije. Htjela gospoda svako svoj tor i onakvu drzavu su rasturili i poubijali hiljade i hiljade neduznih ljudi, djece, staraca…
Veleizdaja je to sto je svako vukao da dobije svoj komad zemlje na kojem ce biti “njegovi”, prvi i najjace je sa tim krenuo Milosevic a pratili su ga i Tudjman, a i Izetbegovic. To su cinjenice…
☝️⚜️☝️