Humanitarna akcija
0

Kafenisanje u režiji bračnog para Begović

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Rediteljsko-glumački par Nedžad i Amina Begović u subotu su u galeriji "Boris Smoje" učestvovali u akciji "Danas vas služi". Iako su jak vjetar i kiša mnoge spriječili da dođu i podrže akciju uživajući u bašti Galerije, za sat vremena skupljeno je nezanemarivih 215 KM.

"Humanitarna akcija počinje, čime vas možemo uslužiti?", obratio se prvim gostima tačno u 13 sati Nedžad Begović, nakon čega je sa suprugom Aminom vrijedno usluživao goste, a sve u humanitarne svrhe. Prikupljeni novac, kao i novac sa ranijih akcija u kojoj je prošle subote učestvovala i redakcija portala Sarajevo-x.com, uplatit će se na račun "Otvorene mreže za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca", iz koje se uglavnom pomaže liječenje oboljele djece.

Akciju je svojim učešćem početkom aprila otvorio sportski komentator i novinar Marjan Mijajlović, a uslijedila su učešća Miraja Grbića i Marije Omaljev, ekipe iz grupe "Zgodni, mladi, slobodni", novinarke Tanje Đurović i humanitarca Almira Čehajića Batka u ulozi Edith i Renéa, grupe Emir i Frozen Camels, te redakcije našeg portala. Prikupljeni iznos približava se cifri od 3.000 KM, a kako najavljuju organizatori, akcija se nastavlja.