Sarajevo-x na humanom zadatku
0

Razbili čašu, družili se s gostima i prikupili 356 KM

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Novinari, snimatelji i fotografi portala Sarajevo-x.com u subotu su učestvovali u humanitarnoj akciji "Danas vas služi" koja se redovno održava u galeriji Boris Smoje.

Za sat vremena koliko akcija traje prikupljeno je 356 KM, što će se dodati svoti nešto većoj od 2.000 KM koja je prikupljena u dosadašnjem toku akcije. Sav prikupljeni novac uplaćuje se na račun "Otvorene mreže za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca", iz koje se uglavnom pomaže liječenje oboljele djece. Izuzetak je prošla subota kada su u akciji učestvovali Emir Bukovica i članovi njegovog banda "Frozen Camels", a prikupljena sredstva usmjerena su direktno na liječenje oboljele Nejre Kurić.

"Sa zadovoljstvom smo se priključili akciji i drago nam je da smo osim što promoviramo akciju, ovaj put bili i njeni direktni učesnici. Zadovoljni smo odzivom, drago nam je vidjeti da ljudi žele pomoći, posebno u jednoj akciji na kojoj se skupljaju sredstva za liječenje", kažu iz redakcije Sarajevo-x.com, uz dozu kritike prema nadležnima:

"Želimo iskoristiti ovu priliku i da nadležne u ministarstvima kojima je to posao, podsjetimo da ovakve akcije jesu dobre, ali da je njihova sramota to što građani moraju sami prikupljati sredstva za liječenje bolesnih Bosanaca i Hercegovaca, umjesto da to bude dio zdravstvenog sistema kao u svim normalnim državama, sistema koji građani već plaćaju".

Novinari su se bez većih problema ubacili u ulogu konobara, a posjetitelji nisu krili zadovoljstvo uslugom. Ponestalo je i mjesta u bašti, tražila se stolica više, pa se moralo malo i improvizirati. Akciju je obilježio i mali "incident" na kraju kada je upravo u momentu objavljivanja kraja akcije došlo do "sudara" dva novinara-konobara, pa je čaša s tacne završila na betonu, a prisutni su sve propratili aplauzom.