Sarajevo-x.com u humanoj misiji
0

Halo, novinar, daj dvije kafe!

Sarajevo-x.com
Sa jedne od ranijih akcija (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sa jedne od ranijih akcija (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Osim promoviranjem akcije, novinari portala Sarajevo-x.com odlučili su i lično se priključiti humanitarnoj akciji "Danas vas služi..." te će se u subotu "uhvatiti tacne" i sat vremena prikupljati sredstva za liječenje oboljele djece.

U akciji "Danas vas služi..." do sada je prikupljeno oko 2.000 KM koje se uplaćuju na račun "Otvorene mreže za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca", iz koje se uglavnom pomaže liječenje oboljele djece. Posljednji su u akciji učestvovali Emir Bukovica i članovi njegovog banda "Frozen Camels", a prikupljena sredstva usmjerena su na liječenje oboljele Nejre Kurić. Prije njih, posjetitelje su u humanoj misiji služili novinar Marjan Mijajlović, glumački par Marija Omaljev i Miraj Grbić, novinarka Tanja Đurović i humanist Almir Čehajić Batko u ulozi Reneea i Edith iz serije "Alo,alo", te momci iz grupe "Zgodni, mladi i slobodni".

Portal Sarajevo-x.com medijski je podržao akciju, a novinari i uredništvo odlučili su se i direktno uključiti tako što će narednu subotu, od 13 do 14 sati, raditi kao konobari u Galeriji "B. Smoje".

"Akciju smo počeli pratiti kao zanimljiv i koristan događaj, ali s vremenom smo i sami osjetili potrebu da se direktno uključimo te i na taj način damo podršku koju smo i do sada pružali kroz medijsko praćenje. Kako će cijene pića biti proizvoljne i svako može dati koliko želi, pozivamo posjetitelje da dođu, budu darežljivi i doprinesu skupljanju novca za liječenje onih kojima svaka marka mnogo znači za spas života", poručuju iz redakcije portala Sarajevo-x.com.