Bili Mujo i Suljo u galeriji...
0

U subotu vas kafom i šalama služe Milan i Enis

Sarajevo-x.com
Glumci Milan Pavlović i Enis Bešlagić u narednu subotu, 4. juna, u galeriji "Boris Smoje" u Sarajevu na sat vremena preuzimaju ulogu konobara, a sve u sklopu humanitarne akcije "Danas vas služi".

Svake subote neko od poznatih osoba na sat vremena preuzima ulogu konobara i služi goste koji pića plaćaju po vlastitom izboru, a sva sredstva uplaćuju se na račun "Otvorene mreže za pomoć Bosancima i Hercegovcima". Ove subote od 13 do 14 sati bit će to popularni glumci Milan i Enis, koji su, pored brojnih odličnih uloga, poznati i po skečevima u kojima su ekranizirali neke od najboljih viceva o Sulji i Muji.

U akciji je do sada prikupljeno više od 3.000 KM, a kako nam kažu organizatori, Milan i Enis su sa zadovoljstvom prihvatili učešće i željeli su doći i ranije, ali je bilo teško usaglasiti obaveze.

"Pokazalo se da se i pored zauzetosti uz veliku želju može naći bar malo vremena za pomoć našim sugrađanima kojima je ona najpotrebnija", kazali su nam organizatori akcije.

Akciju je svojim učešćem početkom aprila otvorio sportski komentator i novinar Marjan Mijajlović, a uslijedila su učešća Miraja Grbića i Marije Omaljev, ekipe iz grupe "Zgodni, mladi, slobodni", novinarke Tanje Đurović i humanitarca Almira Čehajića Batka u ulozi Edith i Renéa, grupe Emir i Frozen Camels, redakcije našeg portala, te glumačko-rediteljskog para Amine i Nedžada Begovića.