{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JU Djeca Sarajeva: Rekonstrukcija dječijih vrtića Bulbuli, Lužani i Slavuj

F
20.8.2015. u 15:34
1
0
JU Djeca Sarajeva: Rekonstrukcija dječijih vrtića Bulbuli, Lužani i Slavuj
1
JU Djeca Sarajeva: Rekonstrukcija dječijih vrtića Bulbuli, Lužani i Slavuj
Foto: Ilustracija
Stavljanje u funkciju devastiranog vrtića "Bulbuli" u ulici Hulusina 10, općina Stari Grad Sarajevo, bila je tema sastanka kojeg su održali predstavnici vrtića, JU "Djeca Sarajeva" i Općine Stari Grad.
Na sastanku je dogovoreno da JU Djeca Sarajeva uradi idejni projekt rekonstrukcije vrtića, predmjer i predračun, a Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad aplikacionu formu Projekta kojim bi se zajednički apliciralo za dodjelu sredstava potrebnih za adaptaciju i stavljanje u funkciju vrtića.

S obzirom na to da JU Djeca Sarajeva u budžetu za 2015. godinu ne raspolaže sredstvima za izradu Idejnog projekta, danas je održan i radni sastanak u Uredu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali direktorica Zavoda Ljiljana Pelidija, v.d. direktor JU Djeca Sarajeva Jasmina Čongo, te rukovodilac službe za nabavku, distribuciju i održavanje Džana Čelik.

Tema razgovora je bila i okončanje rekonstrukcije vrtića "Lužani" - Ilidža koji bi se po procjeni Zavoda za izgradnju KS trebao okončati do kraja augusta, nakon čega slijedi opremanje vrtića od JU Djeca Sarajeva.

Na sastanku se također dogovaralo o radovima koji slijede u vrtiću "Slavuj", a tenderska procedura je u toku.

Radove će realizirati Zavod za izgradnju KS, dok je sredstva osigurala JU Djeca Sarajeva. Radovi bi trebali biti okončani do kraja budžetske godine.

Postignut je također i dogovor da stručne službe Zavoda za izgradnju KS sačine idejni plan rekonstrukcije vrtića "Bulbuli", što je njihov lični doprinos u sastavu projekta buduće adaptacije navedenog vrtića.

Na ovaj način, kao i u prethodnim godinama, Zavod za izgradnju KS je ponovo pokazao svoju spremnost da podrži projekte adaptacije i rekonstrukcije vrtića JU Djeca Sarajeva u cilju osiguranja uslova za širenje mreže predškolskih ustanova, saopćeno je iz JU Djeca Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: