Sjednica 10. septembra
0

Još nema odluke o ostavci Radivojevića

SRNA
Desnica Radivojević
Desnica Radivojević
Ustavni sud Federacije BiH (FBiH) održao je danas sjednicu o vijećanju i glasanju o sporu u vezi sa ostavkom federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera FBiH Desnice Radivojevića.

Iz Ustavnog suda saopšteno je da su razmotreni i analizirani svi dokazi u predmetu kao i izjave stranaka i drugih osoba koje su pozvane na jučerašnju javnu raspravu.

Sjednica suda o vijećanju i glasanju nastavit će se 10. septembra.

Ustavni sud FBiH obavio je juče višesatnu raspravu o ostavci Desnice Radivojevića na dužnost federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera FBiH, nakon čega će dati konačan stav o ustavnosti odluke predsjednika Federacije Budimira da prihvati tu ostavku.

Federalni premijer Nermin Nikšić zatražio je od Ustavnog suda Federacije da utvrdi da li je Budimirova odluka o prihvatanju ostavke Radivojevića ustavna i zakonita.

Spornu ostavku predsjednik FBiH prihvatio je 22. juna.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir jučer je odustao od zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluke premijera FBiH Nermina Nikšića da ne poštuje njegovu odluku o prihvatanju ostavke ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića.