{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još 338 slobodnih mjesta u nekoliko srednjih škola u KS

F
17.7.2013. u 12:25
0
1
Još 338 slobodnih mjesta u nekoliko srednjih škola u KS
0
Još 338 slobodnih mjesta u nekoliko srednjih škola u KS
Nakon dva konkursna roka još je 338 slobodnih mjesta u nekoliko srednjih škola na području Kantona Sarajevo za neka od zanimanja trećeg i četvrtog stepena, a učenici koji se dosad nisu upisali dokumentaciju mogu predati u drugoj polovini augusta.
Stručna suradnica u Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo Lamija Husić kazala je Agenciji FENA da je u dva konkursna roka u srednje škole na području KS primljeno ukupno 2.411 učenika. U prvom konkursnom roku primljeno je 2.129, a u drugom 282 učenika.

Precizirala je da slobodnih mjesta ima u Petoj gimnaziji, Srednjoj muzičkoj školi, Srednjoj školi primijeljenih umjetnosti i Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi koje obrazuju učenike za zanimanja četvrtog stepena.

U Srednjoj školi metalskih zanimanja, Srednjoj građevinsko -geodetskoj školi, Željezničkom školskom centru, Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn i Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn ima slobodnih mjesta za zanimanja trećeg i četvrtog stepena.

Nekoliko slobodnih mjesta ima i u Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi koja školuje učenike za zanimanja četvrtog stepena, a u srednjoškolskim centrima u Vogošći, Hadžićima, Ilijašu ima slobodnih mjesta za zanimanja trećeg i četvrtog stepena.

Husić je poručila da roditelji nemaju razloga za brigu i ističe da nijedno dijete neće ostati neupisano. Oni u drugoj polovini augusta treba da predaju dokumente u neku od navedenih škola u kojima još ima slobodnih mjesta.

"Potrebno je da u drugoj polovini augusta predaju dokumentaciju u neku od srednjih škola u kojima ima slobodnih mjesta. Tako će učenicima biti omogućeno da 2. septembra redovno krenu u prvi razred srednje škole", kazala je.

Na području Kantona Sarajevo ima 39 srednjih škola, a planom je predviđen upis oko 2.700 učenika u prvi razred u školsku 2013./2014. godinu, od čega određen broj učenika iz drugih dijelova BiH i inozemstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: