Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupi narod i mirni protesti. NARODE UZMITE MOTKE U RUKE I NAJURITI SVE KAKAV ČIN OTKAZA, NEIDE TO TAKO, MOTKA U RUKU I SAMO TAKO ODLAZE!
i sta ces dobiti ulicne tuce sa policajcima razbijanja i divljanja po gradu. ostecene automobile, objekte i tudje radnje. i na kraju opet sve sto unistim a da je u posjedu vlade BiH za to snosimo opet mi troskove. neka protesta sada ce i izbori pa neka onda prosipaju suplju pricu.
@scikaria Kod nas postoje najmanje dvije realne klase, zanemarimo li bogate i siromašne u klasičnom smislu. Imamo one koji su na budžetu i one koji nisu. Naravno gotovo niko ko je na budžetu neće doć na proteste radnim danom. A i uopšte i realno, gotovo svako ko je prihvatio takav posao a zaposlio se u zadnjih 15 godina nije ga dobio na lijepe oči ili znanje nego preko štele. Lomljenje ove bagre i uopšte svega je investicija u budućnost. Jebat im majku i to svima i ne dozvolit da se ikad više iko od postojećih stranaka i svog njihovog osoblja vrati u bilo kakav organ vlasti ikad. To je neki početni korak, mada vjerujem da bi se oni opet brže i bolje organizovali nego ostali.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Treba blokirati parlament i sve raskrsnice pa cete vidjeti kako se radi
Oni ce pricati uvijek isto kao sto pricaju vec za sigurnost Sarajeva i da su protesti upereni nacionalisticki protiv RS. Poenta je u tome da se ne treba obazirati sta pricaju nego ih natjerati na rad http://opusteno.rs/poster/2012/08/narod-nije-svestan-2281/narod-nije-svestan.jpg
Shvati da je vecini politicara u BiH u interesu da drzava nikako ne napreduje i da se nista ne desava, osim da njima kaplje svaki mjesec 7000 km u novcanik
Samo otkaz i ništa manje od toga! Dosta su nam krv pili, banditi!
mrs cuj ne trosi pare glupe moronske poruke ,sta vas briga hocu li ja taj dan trosit pare ili ne dajet oci moje lijepe nesto konkretno ,nece se trosit prvog a lhoce drugog isto je .hvala lijepo dovidjenja trosim svaki dan i trosit cu cigare kozmetika kafe ,o boze dragi kakva glupa poruka ko nema nemoze jadan trosit ni kako .
Svi treba da izađemo pred parlament Federacije. Tamo su najveći problemi.
nenasilan otpor protiv govana je smiješna djelatnost. za par dana će te izgledati kao družba pere kvržice sa komičnim elementima nenasilan početak protesta to je u redu, a ako ovi dalje nastave sa neradom onda vi trebate pojačati mjere, a to su određene mjere neposluha (generalni štrajkovi, blokada prometnica...) kad se govno moglo urazumiti razgovorom, pa to je smiješno.
ma kakve motike, dok kalas ne propjeva nece biti promijena
Što se mene tiče, treba im srušit zgradu
Ja sam jučer dobio naljepnice, da polijepim a na njima piše "01.07. Otkaz"
eto dobio si xD
Slobodan Milosevic, SANu kuhinja zla i "Mitinzi istine" su najodgovorniji za raspad Jugoslavije. Prvo su napdali Sloveniju i Hrvatsku, a kasnije ce se na udaru naci Bosna i Hercegovina i Makedonija. Na Kosovu su u 80tim zapoceli svoj krvavi pir, a na kraju na Kosovu se i zavrsilo 2008. Svi nesrpski narodi na prostoru bivse Jugoslavije nose uzasno tesko iskustvo zajednickog zivota sa Srbima. Losa iskustva iz Jugoslavije naucila su nas, da sa Srbima ne treba graditi zajednicku drzavu, osim ako ste dovoljno ludi da prepustite Srbima da oni vladaju, a vi budete nacionalno nebitno kao npr Madjari u Vojvodini koji nemaju nikakva prava. Bosni i Hercegovini nametnuta je historijska nepravda u Dejtonu sa entitetima i entitetskim glasanjem, dok je Hrvatskoj omogucena Oluja, kako ne bi postojala Srpska Krajina, i nekakvo entitetsko glasanje. Upravo zato jednonacionalna Hrvatska ce u ponedjeljak u EU, vec je u NATO-u a Bosni i Hercegovini je sve blokirano.
Tokom 1980tih tzv Odbor za zastitu misljenja i slobode izrazavanja, na cijem celu je bio najveci ratni zlocinac 90tih godina Dobrica Cosic, bio je otvoren u protestima protiv zatvaranja politickih protivnika rezima. Tako ce hapsenje Franje Tudjmana, Vlade Gotovcam ALije Izetbegovica, Milovana Djilasa, Vojislava Seselja i drugih upravo Cosic kritikovati i davati podrsku nacionalistima svih orijentacija, kako bi razbio tu zajednicku jugoslovensku ideju o bratstvu i jedinstvu koja je bila vec odavno jako naceta. Cosic sve vise rehabilituje cetnistvo kao antifasisticki pokret, i govori da su partizani bili samo jedna a ne jedina antifasisticka snaga. Upravo kasnije ce u Memorandumu SANU-a udariti na Kardelja i Tita, gdje je rekao citiram: Hrvate i Slovence povezuju dvije stvari a to su katolicka religija i zajednicki interes za izlaskom iz Jugoslavije. Srbima se u Sloveniji i Hrvatskoj uskracuju prava, tolerise se etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, na Kosovu itd. Pogledajte ove gnusne lazi
Pred kraj Titovog zivota unutar srbijanske partije formulisana je teza da: Dok je Tito ziv ne moze se otvoriti problem Srbije. Jer Tito je predstavljao preveliku snagu koja je blokirala velikosrpski hegemonizam i inicijativu Srbije. Jos tada je receno: Mora se cekati Titova smrt, Tek kada on umre, onda mi mozemo krenuti u akciju i otvoriti srpsko nacionalno pitanje. 10 mjeseci poslije Titove smrti u martu 1981 zapocinju odredjeni protesti na Kosovu. Bilo je to vrijeme ekonomske krize, nestasice, velikog spoljnog duga i na to sve nadovezalo se nezadovoljstvo Albanskog stanovnistva kome je srpska nacionalna manjima oduzimala prava, poput prava na jezik i samopredjeljenje. Srbija je po svaku cijenu zeljela ukinuti autonomije Kosova i Vojvodine i u Jugoslovenski ustav uvesti sistem 1 covjek 1 glas.Tada je protest Albanaca ugusen u krvi a najzadovoljniji razvojem postojece situacije bili su pripadnici radikalne opcije u srbijanskoj partiji, koji su se zalagali za vojnu okupaciju Kosova.
Grupa na FB Kako jos vise razbiti Bosnu organizovana je od strane Dodikovih SNSD placenika isto kao ovaj Wiking koji ovdje trabunja o tome da su Bosnjaci krivi za raspad Jugoslavije. U jednom politickom saopstenju SNSD-a od prije 2 3 godine Dodik je rekao nikada im necemo oprostiti sto su razbili Jugoslaviju. Prvo Traktoristo ako si senilan i toliki lazov, najvece nezadovoljstvo saveznim Ustavom iz 1974 ste izrazili vi Srbi zbog polozaja pokrajina. Tito i Kardelj su donijeli savezni Ustav iz 1974 koji su omogucili republikama opciju samopredjeljenja i referenduma kao i glas veta u predsjednistvu SFRJ protiv jedne od republika. Cak i dvije pokrajine Kosovo i Vojvodina mogle su blokirati incijativu Srbije, jer se time sprecavao velikosrpski hegemonizam.Srbi nikada Jugoslaviju nisu vidjeli kao zajednicu ravnopravnih naroda i gradjana nego kao prosirenu Srbiju koju su im Englezi i Francuzi obecali jos u Prvom svjetskom ratu zbog toga sto su bili na njihovoj strani protiv A-U monarhije.
To o građanskoj neposlušnosti ja trubim po forumina neznam više otkad,pa mi hranimo taj rak u našoj državi , ja nisam došao na posao jedan dan i t o ne svojom greškom , a ilidžanski tajkun mi je dao otkaz , sreća da sam imao uslove za penziju , a ovi ne dolaze na posao danima a ubiru platu za mjesec dana koliko je moja godišnja penzija pa čak i više . Ma ne trba plaćati ništa sem hljeba pekaru a Bogami nema se ni odakle . Dragi moji sugrađani , koga postaviti umjesto njih , ko god se vlasti okusi , preko noći se pokvari .
I opet će turci blokirati Parlament, a tobože će se pozivati da su na Trgu sva tri naroda. Ko još Jovana Divjaka i Sašu Magazinovića smatra Srbima? Preseliti Parlament u Mostar ili Banja Luku!!! Dati Hrvatima entitet!!!
"netjerat" ce politicre da usvoje ovaj privremeni zakon kao stalni a to znaci da entiteti imaju posebne JMBG ,i prakticno sa ovim demonstracijama "pusemo u vjetar" Dodiku ciji i jeste cilj da RS dobije SVOJ JMBG.
Jbo vas Željko Komšić