{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jerko Ivanković Lijanović komandant štaba Civilne zaštite

F
26.10.2011. u 14:23
0
10
Jerko Ivanković Lijanović komandant štaba Civilne zaštite
0
Jerko Ivanković Lijanović komandant štaba Civilne zaštite
Jerko Ivanković-Lijanović
Federalni štab Civilne zaštite danas je u Sarajevu održao konstituirajuću sjednicu nakon što je Vlada Federacije BiH nedavno donijela rješenje o postavljenju komandanta, načelnika i članova Federalnog štaba Civilne zaštite.
Za komandanta Federalnog štaba Civilne zaštite postavljen je zamjenik premijera i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, a za načelnika Štaba direktor Federalne uprave Civilne zaštite Alija Tihić, te je birano 19 članova Štaba.

Na ovoj prvoj sjednici usvojen je Poslovnik o radu, kojim se uređuje unutrašnja organizacija i način rada Federalnog štaba Civilne zaštite i druga pitanja od značaja za rad Štaba, kao i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje.

Komandant Federalnog štaba Civilne zaštite Jerko Ivanković Lijanović istaknuo je da ovaj štab ima oko 14 miliona KM koji su se akumulirali u proteklim godinama te dodao da je jedan dio tih sredstava, više od sedam miliona KM, raspoređen odlukama prethodnog saziva Vlade FBiH, dok će ostala sredstva biti utrošena nakon analize potreba, a odluke o tome će biti donosene na narednim sjednicama.

"Ovo je konstituirajuća sjednica i ono što će biti moj cilj i moja vizija je da nastojimo što više djelovati preventivno kako ne bismo morali sanirati posljedice, jer svako preventivno djelovanje u odnosu na posljedice je znatno lakše", kazao je Ivanković Lijanović.

Na sjednici je rečeno da su određena novčana sredstva prenesena iz 2010. godine i da sve što se ne potroši u tekućoj ide u narednu godinu za opremanje i rezerve.

Alija Tihić, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite, istaknuo je da sva prenesena sredstva nisu utrošena iz razloga što za njih nije bilo projekata.

Tokom sjednice riječi je bilo i o organiziranju obuke za članove novog saziva Federalnog štaba Civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: