Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ali ova pokvarena vlast koja sabotira jedna drugu ne smije biti trajna.
Prva stavka protesta rijesena, idemo na sljedecu!
Nije rijesena, ovo je samo privremeni zakon. Ako se ne donese stalni zakon, opet ce se radjati djeca bez maticnih brojeva.
Nema logike da budu trajni, jer su kao registraciona područja uvedeni FBiH, RS i BD. Ne mogu za ljude koji su dobili JMB u ovih 6 mjeseci važiti jedna pravila, a za sve ostale druga. Ovo Dodik i njegovi saradnici na mala vrata uvode podjelu države. Sutra će tražiti isto i za tablice, pasoše, novac i onda jednog dana mogu mirno kao Crna Gora da se "otcijepe" jer su dobili sve elemente državnosti. Samo što je Crna Gora vazda bila država, a ovi genocidaši su proizvod jednog neuspjelog eksperimenta Evrope da ukloni jedan narod sa ovih prostora. I eto opet rata...
Političari iz Federacije su pristali na privremeno rješenje koje znači podjelu JMBG-a na "federalni", i "RS-ovski". To privremeno rješenje je zapravo ono za koje se cijelo vrijeme zalaže Dodik da postane trajno, a čime bi se zakon sa državnog nivoa praktično "skinuo" na entitetski nivo. Još jedan čin rušenja države, na koji nisu spremni adekvatno odgovoriti trenutni federalni predstavnici u Vijeću ministara (SDP, SBB, HDZ i HDZ1990)
Jeste, maticni brojevi su trajni. Jedino sto nije trajno je to koliko ce se dugo izdavati. I jadni oni roditelji koji imaju bebe na putu van ovih 6mj, A jos jadniji su ako mozda zive van BiH bez dvojnog drzavljanstva. EH, tek onda nastaje crikus. Jer legitimaciju za to djete treba dati drzava ciji je djete drzavljanin. A izgleda nece. A roditelji ne mogu putovati sa djetetom svojim bez dokumenata. Zato ljudi pamet u glavu, i vadite ga na vrijeme. To vam je daje dvije mogucnosti. Vaditi djete ranije iz stomaka ili...
Mozemo li mi parlamentarcima dodijeliti kakve brojeve? One zatvorske, i nek ne brinu, bice trajni
A što je sad problem tu privremenu odluku ubaciti u zakon i gotova priča? Ako su se uspjeli dogovoriti da imaju ta tri jbna registraciona područja FBiH (15), RS (13) i BD (14), ko sad neće da ostane tako?
....SVI ISTI VLADAVINA ISTA ISTO STANJE NAMA A ONI SEBI PUNE BUDŽET !!! NEMA RAZLIKE SEM RAZLIČITIH OBEĆANJA I KONTRA MIŠLJENJA JEDNI NA JEDNOJ STRANI RADE ZA SEBE A DRUGI NA DRUGOJ ZA SEBE, A PO NAMA NAJGORE OD OBE STRANE SE PROSIPA !!! ...KAD NE MOGU DA SE SPORAZUME I UDRUŽE SVOJA ZNANJA U KORIST ŠIRE ZAJEDNICE JOŠ IH MOLIMO OVIM MIRNIM PROTESTIMA NEKA IDUUUU I PRIČAJU BAJKE SVOJIM UNUCIMA NAMA IH JE DOSTA !!!!
a kakvi su ti brojevi koji se trenutno izdaju. isti kao prije? ili imaju neku "nacionalnu" oznaku u broju, kako trazi RS?
Bice jedan broj cirilicom jedan latinicom :-) Onda imaju i drugi prijedlog umjesto JMBG da se zove MD (MILE DO-DICK) :-)
DOBRO SAD, STA VI FORUMASI OPET BUNITE RAJU...? ODLUKA ZAKON OVO ONO ??? BROJEVI KOJI SE SADA IZDAJU SU TRAJNI I VAZECI... KAD SE NEKO DJETE RODI 181 DAN NECE IMATI BROJ.... JEL TAKO ????
Prijatelju stari ispricacu ti pricu, o nesretnom noju i tuznom mladicu. Zivotinje volim, geoparda imam, tri goluba bijela, sa njima sve stima. Sve zbog jedne zene, tudja krv se proli, zivotinje jedne koja zivot voli. REFREN: Paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, sve mi uzela. Kupio sam noja, da bih joj ugodio, ko joj je ugodio, jos se nije rodio. Jedno vece rece da sam za nju nula, ode s orangutanom sto voda pit-bulla. Shvatio sam valjda, vise nije moja, pijan hrdjavim ekserom ja rasporih noja... REFREN: Paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, sve mi uzela. Spanija, Spanija, paprike patlidzan i buranija... Bosnia, o Bosnia, mala bara puna krokodila... REF. 2x Sve mi uzela,aaaa sve mi uzela...
ja vam vec par dana trubim da su JMBG koji se izdaju u RS i distriktu trajni,problem je kod vasih bosnjackih politicara koji su radi odredjenih politickih ciljeva gradjane federacije drzali kao taoce,jednostavno su mogli od RS i distrikta preuzeti nacine izdavanja dok se ne steknu uslovi za trajni zakon.
zakon o jmbg se mora donijeti na drzavnom nivou sto je normalno u cijelom svijetu a srpska strana to ne zeli jer joj je cilj kociti sve sto ima veze sa drzavom, tako da nije problem u bosnji i hrvatu
@nalix Preduhitrio si me..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
gradjani se nisu zadovoljili ovom privremenom odlukom i traze trajno rjesenje, a da li su predstavnici ovog ministarstva na celu sa novicem jucer radili i dosli da cuju poruku gradjana.... samo su zastupnici iz SDP-a jucer bili na poslu i pokazali svoju volju i spremnost da rade na važnim pitanjima za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane
Ja bih čak rekao da su oni (in)direktni krivci za ovu situaciju. Stani malo, pa zar nije SDP-ova koalicija sa ŠOŠONSKOM STRANKOM trenutno na vlasti, zar SDP nije mogao da se dogovori oko JMBG-asa rs-ovcima, aaa ne, njima je bitnije da uhljebe širu i dalju rodbinu! Nego ili si neupućen ili si stranački opredjeljen (uhljebljen)!
@sandro.gasic Koja si ti komunjara, i objektivan za ne povjerovati.
Ma ne vjerujem vam vise nista,niste vi trajni zato ce te da idete cim prije to bolje.